Moving Forward

Over MoFor

Moving Forward

WAT IS MOVING FORWARD?

ICT applicatie om digitale bereikbaarheidskaarten te maken

Moving Forward is een GIS (Geografisch Informatie Systeem)-gebaseerde ICT applicatie om bereikbaarheidskaarten (voorbeeld Wuustwezel) te maken. Bereikbaarheidskaarten hebben in eerste instantie als doel aan te geven hoe iemand een locatie kan bereiken op een veilige en duurzame manier.

Het innovatieve aspect van Moving Forward schuilt in het feit dat we werken met een mobiele applicatie en een webapplicatie. Dataverzamelaars kunnen (knel)punten in de omgeving fotografisch vastleggen. Wanneer een (knel)punt wordt vastgelegd via de mobiele applicatie, dan wordt dit punt meteen zichtbaar op een Google Maps kaart waar ze verder online bewerkt kan worden. Vervolgens stuurt de dataverzamelaar alle belangrijke (knel)punten door naar de projectleider. De projectleider maakt via de ontvangen data een bereikbaarheidskaart. Deze kaart kan geïntegreerd worden in een website waar bezoekers de kaart online kunnen raadplegen.

Moving Forward werd ontwikkeld voor scholen. Sinds jaren wordt er op school veel aandacht besteed aan schoolbereikbaarheidskaarten, met het oog op het bevorderen van verkeersveiligheid en duurzame verplaatsingen. Ondertussen heeft Moving Forward ook de interesse gewekt van heel wat andere doelgroepen: gemeenten & steden, bedrijven, de zorgsector, toerisme ...

Moving Forward is gestart op 1 april 2009. Op 1 april 2011 werd het project verdergezet onder de naam 'Moving Further'. Echter, de applicatie blijft zijn oorspronkelijke naam Moving Forward behouden.

Moving Forward kwam tot stand dankzij de financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ter waarde van 118.402,78 euro. Moving Further kon opnieuw rekenen op EFRO steun, deze keer ter waarde van 93.490,52 euro.

Het project wordt uitgevoerd door het Instituut voor Mobiliteit (IMOB) van de Universiteit Hasselt, in samenwerking met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).