UHasselt@school

UHasselt@school

PROEFRIT RECHTEN

Datum: woensdag 15 maart 2017

Je maakt kennis met de 'rechten van de mens'. Dat zijn fundamentele rechten die aan iedereen toekomen, zoals de vrijheid van meningsuiting, de godsdienstvrijheid, het recht op privacy, op onderwijs, op een menswaardig bestaan, op bescherming van de eigendom, van het leefmilieu, enz. Geen enkel van die fundamentele rechten (of bijna geen enkel) is absoluut, dat maakt de les spannend. We zoeken samen hoe ver beperkingen van die rechten mogen gaan.

Na een inleidend hoorcollege ga je aan de hand van een casus zelf aan de slag. In groep definieer je de rechtsvraag en ga je op zoek naar een oplossing

14.00 u          Ontvangst
14.15 u          Hoorcollege over een topic uit de Rechten van de Mens
15.15 u          Pauze
15.30 u          Zelfstudieopdracht aan de hand van enkele teksten en vragen in groepen onder begeleiding
16.30 u          Ontspannen napraten bij een drankje samen met studenten

• Datum: woensdag 15 maart 2017 van 14.00 tot 17.00 uur
  • Verplicht inschrijven
  • Locatie: Universiteit Hasselt - Campus Hasselt - Martelarenlaan 42 - 3500 Hasselt
  • Contactpersoon: Evelien Stinkens, evelien.stinkens@uhasselt.be

Schrijf hier in voor de proefrit rechten

Het aantal inschrijvingen per proefrit is beperkt.
Schreef je in en ben je verhinderd door omstandigheden, laat dit even weten door een mailtje te sturen aan els.smeyers@uhasselt.be.