UHasselt SEE

Universiteit Hasselt School of Expert Education

UHasselt SEE

Op zoek naar een viertalige MBA die expliciet focust op de Euregio?    19 apr 2015

Foto v.l.n.r. Carlo Theunissen en Benjamin Hermans
19 apr 2015

CONTACTPERSOON

dr. Tinne LOMMELEN

tinne.lommelen@uhasselt.be

Dan is de viertalige OpenBordersMBA precies wat jij zoekt! Geef jouw management skills én je talenkennis (NL-EN-FR-DU) een flinke boost!

EEN MBA VERBREEDT JE BLIK

Een MBA blijft de Rolls-Royce onder de businessopleidingen. Wie dat diploma behaalt, ziet zijn carrièrekansen meteen exponentieel stijgen. “Toen ik mijn masterstudies Handelsingenieur afgerond had, wist ik al: ooit wil ik een MBA behalen”, vertelt Benjamin Hermans, Operations Manager bij H.Essers. “OpenBordersMBA, een samenwerking van de Universiteit Hasselt met HEC-ULg (Luik) en FH Aachen (Aken) met als resultaat een viertalige MBA die expliciet focust op de Euregio trok meteen mijn aandacht omdat dit ook de regio is waarin H.Essers voornamelijk actief is. Dat de opleiding ook nog eens goedkoper was dan vele andere MBA’s én tijdens de weekends georganiseerd werd, betekende een mooie surplus.”

BREDER. DIEPER. INTERNATIONALER.

“Binnen H.Essers was het behalen van een MBA niet absoluut noodzakelijk om door te groeien, maar het executive management programma helpt je wel om in je verdere loopbaan te excelleren”, zegt Benjamin Hermans. “Een MBA verbreedt en verdiept je blik op de bedrijfswereld: op je eigen organisatie, je klanten en je sector. De experts en proffen koppelen de theorie voortdurend aan de praktijk. De vele interessante case studies die je onder de loep neemt, inspireren. En je houdt voortdurend interessante discussies met andere deelnemers die de bedrijfstopics vanuit hun eigen ervaring - in andere sectoren, regio’s en disciplines - benaderen. Dat werkt bijzonder verfrissend en verrijkend.”

“Benjamin was al een prima medewerker. Anders had hij nooit op zo’n korte tijd zo’n carrière kunnen uitbouwen binnen H.Essers en had hij ook niet de kans gekregen om deze opleiding te volgen”, lacht Carlo Theunissen, Business Unit Manager Logistics bij H.Essers. “Maar de impact van de OpenBordersMBA is toch meteen merkbaar. Door die opleiding kijkt Benjamin vandaag veel breder naar wat er binnen het bedrijf gebeurt rond Operations, Financial en Marketing Management. Binnen de logistieke organisatie van H.Essers waarin wij actief zijn, is er de afgelopen jaren immens veel veranderd. De nieuwe inzichten die Benjamin opdeed, brengen ook voor ons inspiratie om die processen nog eens door een andere bril te bekijken.”

UNIEK INTERNATIONAAL

“Een MBA combineren met een drukbezette job met veel verantwoordelijkheden is geen evidentie. Je moet echt gemotiveerd zijn om dat engagement voluit aan te gaan.”, stelt Benjamin Hermans. “Maar het programma is een aanrader voor iedere manager met ambitie die na een aantal jaar ervaring zijn blik op het bedrijfsleven wil verbreden. Doordat de OpenBordersMBA managers uit de hele Euregio samenbrengt, word je je bovendien meer bewust van de kleine culturele verschillen tussen Nederlanders, Vlamingen, Walen en Duitsers. Ook dat komt van pas op de werkvloer. En het voortdurend communiceren in vier talen geeft je talenkennis een flinke boost.”

De OpenBordersMBA is een executive management programma voor high potentials uit de dienstensector of industrie. Het is een tweejarig parttime modulair weekendprogramma dat managers de mogelijkheid geeft om een masterdiploma te behalen in combinatie met een fulltime job. Het nieuwe programma start in september 2015.

Interesse? Kom dan naar een infosessie op 8 mei of 24 juni 2015.