UHasselt SEE

Mevrouw Marleen CUPERS

32-11-268666

marleen.cupers@uhasselt.be

SABCA Limburg heeft een productie die tot de verbeelding spreekt met een kernactiviteit van high-tech composiet toepassingen voor lucht- en ruimtevaart. Op vrijdag 26 februari opende SABCA Limburg de deuren voor de alumni van de opleiding Bedrijfskunde voor een unieke blik achter de schermen.

Een alumnus getuigt: “Ik kende het bedrijf SABCA wel van naam maar ik had niet echt een idee wat ze precies deden. Heel opvallend was, dat hoewel SABCA een hoogtechnologisch bedrijf is, er veel handwerk bij komt kijken. Composiet voor een vliegtuigvleugel bijvoorbeeld komt in rollen binnen en de vleugel wordt in verschillende laagjes gemaakt. Deze laagjes worden geknipt volgens een patroon en vervolgens in een oven gemaakt. Een heel apart productieproces!”

Als afsluiter lichtte Bedrijfskunde alumnus Jimmy Mentens toe hoe de opleiding Bedrijfskunde hem vandaag helpt in zijn job als SABCA production manager: “Omdat wij met ons bedrijf in een nichemarkt zitten is het vaak een uitdaging om de juiste mensen te vinden om het bedrijf uit te bouwen & nieuwe projecten te starten. Daarom heb ik al veel gehad aan de cursus ‘Human Resources Management’ van docent Wout Van Impe binnen de opleiding Bedrijfskunde.”

SABCA Limburg invites Bedrijfskunde was het tweede alumni event voor Bedrijfskunde

Postgraduaat Bedrijfskunde

Als intensieve, flexibele en modulaire managementopleiding is het postgraduaat Bedrijfskunde gericht op iedereen die op relatief korte termijn een gedegen bedrijfskundige opleiding wil combineren met een (voltijdse) baan. Wil jij doorgroeien in je bedrijf maar zijn boekhouden, financieel management, marketing, strategie, HRM nog inhoudsloze begrippen voor je? Dan moet je beslist verder kennismaken met het postgraduaat Bedrijfskunde.

Op 23 september 2016 start een nieuwe editie.