UHasselt SEE

Prof. dr. Charlotte DECLERCK

32-11-268796

charlotte.declerck@uhasselt.be

Op 30 november en 8 december organiseerde de faculteit Rechten i.s.m. UHasselt SEE de studiedag ‘Patrimonium: actualia Familiaal vermogensrecht’ in de Oude Gevangenis van de Universiteit Hasselt en het Gerechtsgebouw te Brugge. De studiedag is een jaarlijks terugkerend initiatief waarbij de actuele tendensen in het familiaal vermogensrecht en erfrecht worden besproken. Een paar enthousiaste deelnemers op deze tiende verjaardag van het boek Patrimonium aan het woord.

“Ik volgde deze studiedag omdat het onderwerp heel erg gelinkt is aan de vraagstelling binnen één van de vakgebieden van ons beroep. Ik vind deze studiedag niet alleen interessant voor mensen die nog niet vertrouwd zijn met de materie maar ook voor mensen die al 20 jaar in het vak zitten. Na de studiedag ben je weer helemaal mee met de laatste nieuwtjes en meest recente rechtspraak. Erg boeiend om dan te zien hoe onze rechtspraak en rechtsleer geëvolueerd is.” notaris Monique Seronvalle

“Ik neem elk jaar trouw deel omdat ik op voorhand weet dat deze studiedag telkens weer van hoog niveau is en dus zeer interessant voor juristen die zoals ik dagelijks met erfrecht en familiaal vermogensrecht bezig zijn. De actualisatie van de materie is erg belangrijk want we moeten op de hoogte blijven van de zeer snelle evolutie in het recht. In de praktijk raad ik deze studiedagen dan ook echt aan andere juristen die met deze materie bezig zijn.”
Clara Theuwissen, Advocaat Theuwissen Ketsman, Appelmans & co

Fotoreportage

Bekijk hier de fotoreportage van de studiedag in Hasselt >

Studiedagen faculteit Rechten

De faculteit Rechten van de UHasselt organiseert i.s.m. Universiteit Hasselt School of Expert Education studienamiddagen en -avonden rond verschillende actuele topics zoals het Vlaams Onteigeningsdecreet, Co-ouderschap, Conflicten in ruimtelijke ordening, etc.