UHasselt SEE

UHasselt SEE trapt nieuwe reeks OpenBorders MBA af    20 jan 2017

/images/vorming@UHasselt/OpenBordersMBA/2620012017.JPG
20 jan 2017

In het Eupense Kloster Heidberg startte eind januari een nieuwe reeks van het OpenBordersMBA. Het executive management-programma is een samenwerking tussen de UHasselt School of Expert Education (UHasselt SEE), HEC-ULg (universiteit van Luik) en FH Aachen. Het is een van de intensiefste programma’s binnen het UHasselt SEE-aanbod.

Het OpenBordersMBA bestaat concreet uit drie modules (‘Think Globally’, ‘Act Locally’ en ‘Decide’) waarbij deelnemers werken rond een waaier van management topics, elk vanuit hun eigen achtergrond en ambities. Kleine groepsprojecten, real-life cases en open discussies met docenten – professoren, lectoren, industrie-experts – vormen de sokkel van de opleiding.

Het MBA-programma omvat vijftien residentiële weekends, een rits voorbereidende opdrachten én een scriptie. “Deelnemers kunnen niet alleen investeren in hun kennen en kunnen, maar ook in het uitbouwen van een waardevol netwerk”, zegt Stefan Coenen (directeur UHasselt SEE). Jimmy Mentens (directeur Productie bij SABCA Limburg) en Hélène Ramos (Logistics Manager bij PAMI) zijn twee van de deelnemers. De eerste slaagde vorig jaar al voor het postgraduaat Bedrijfskunde van UHasselt SEE, maar wilde zijn management skills nog verder aanscherpen. Ramos werd vooral aangetrokken door het meertalig en interuniversitair karakter van het OpenBordersMBA.

Wereld
OpenBorders mag je trouwens vrij letterlijk nemen. “De docenten zijn afkomstig uit België (Vlaanderen en Wallonië) én Duitsland. Deelnemers aan de MBA werken dan weer doorgaans voor Euregionale bedrijven die actief zijn over de hele wereld. Een ideale opleiding dus voor high potentials die een extra diploma willen behalen én hun talenkennis willen bijspijkeren.”

In september 2017 start trouwens een nieuwe reeks van de MBA. “We zijn nu al begonnen aan de rekrutering van die nieuwe lichting”, aldus Stefan Coenen.

www.uhasselt.be/OpenBordersMBA