menu

UHasselt@school


Activiteiten voor leerlingen

UHasselt@school

Universiteit Hasselt - Knowledge in action

SCIENCE & ENGINEERING DAYS - BIOCHEMIE

Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen

Datum: vrijdag 6 november 2015 van 9.00 tot 12.00 uur of van 13.00 tot 16.00 uur       

‘Nuttige’ micro-organismen in de voeding

 

Micro-organismen zijn zo klein dat ze niet met het blote oog te zien zijn. Ze zijn zeer talrijk en komen overal voor: in de lucht, op de handen, op tafel, in drinkwater. De meeste micro-organismen zijn onschadelijk en spelen zelfs een onmisbare rol in onze maatschappij.
Zo maakt de voedingsindustrie gebruik van allerlei nuttige micro-organismen voor het bereiden van voedingsmiddelen zoals yoghurt, brood, kaas, azijn, citroenzuur… Omdat deze organismen vaak niet visueel te detecteren zijn, bestaan er verschillende technieken om ze terug te vinden in voedingsmiddelen.
In de workshop maak je kennis met enkele organismen die gebruikt worden in de voedingsindustrie en probeer je zelf diverse technieken uit om deze kleine, maar nuttige wezentjes met je eigen ogen te bewonderen.


De Science & Engineering day biochemie duurt een halve dag in de voor- of namiddag. Je hebt de mogelijkheid om deze workshop te combineren met een andere workshop.

Programma

9.00 u                      Verwelkoming en korte inleiding 
9.30 - 12.00 u           Workshop

13.00 - 16.00 u         Workshop 

  • Voor wie: individuele leerlingen zesde jaar secundair onderwijs
  • Data: herfstvakantie - vrijdag 6 november 2015 - halve dag - van 9.00 tot 12.00 uur  of van 13.00 tot 16.00 uur
  • Verplicht inschrijven: het aantal inschrijvingen is beperkt
  • Contactpersoon: Kristel Sniegowski


Schrijf hier in voor de Science & Engineering Days.


Mocht je ingeschreven zijn en toch niet kunnen, laat dit even weten door een mailtje te sturen naar els.smeyers@uhasselt.be.