menu

Studie- en Studentenbegeleiding


Studiebegeleiding

Studie- en Studentenbegeleiding

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

STUDIEVAARDIGHEID

Workshops studievaardigheid REC, BEW, Reki

Er worden workshops rondstudievaardigheden georganiseerd  voor eerstejaarsstudenten van de faculteiten Bedrijfseconomische Wetenschappen en Rechten en in de opleidingen Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie en Biomedische wetenschappen.

De workshops zijn kortdurende trainingen begeleid door de studiebegeleider van je opleiding. Je werkt er in een kleine groep studenten (max. 15 deelnemers) uit een bepaalde opleiding/faculteit rond allerhande studievaardigheden (vb. studieplanning, studiemethode, grote hoeveelheden leerstof verwerken, concentratie, examenvaardigheden en aanpak blok- en examenperiode, …).

Je wordt via e-mail op de hoogte gebracht van het aanbod workshops in jouw opleiding en je kan je vervolgens inschrijven.
Een workshop bestaat uit twee tot drie opeenvolgende sessies van 1 tot 1.5u die ingepland worden in het collegerooster.

Workshops worden één- tot tweemaal per academiejaar georganiseerd.

Mini-workshops studievaardigheid Reki, BMW

De mini-workshops studievaardigheden zijn begeleidingsmomenten in groepjes van een 5-tal studenten,  begeleid door de studiebegeleider van de opleiding in kwestie, waarin je gedurende één uur werkt rond één bepaald thema (vb. studieplanning, studiemethode, grote hoeveelheden leerstof verwerken, concentratie, aanpak blok- en examenperiode, …).