Internationaal

Internationale studenten

Internationaal

BETALING EN TERUGBETALING

Een student betaalt bij (her)inschrijving het vast gedeelte van het verschuldigde studiegeld zijnde:

• 230,0 euro voor niet-beurstariefstudenten en bijna-beurstariefstudenten bij inschrijving onder credit- en/of diplomacontract;
  • 105,0 euro voor beurstariefstudenten bij inschrijving onder credit- en/of diplomacontract;
  • 105,0 euro bij inschrijving onder examencontract;
  • de som van beide bij de combinatie van een inschrijving onder diploma- en/of creditcontract met een inschrijving onder examencontract.

In de loop van de maand november 2016 wordt het studiegeld berekend in overeenstemming met het aantal opgenomen studiepunten en rekening houdend met de vermoedelijke beurstoestand.
Niet-beursstudenten wordt gevraagd het saldo te betalen binnen een termijn van dertig kalenderdagen. Een eerste herinnering wordt verzonden half december 2016. Een laatste aanmaning volgt eind januari 2017.
Indien de student het verschuldigde bedrag niet betaalt binnen de gestelde termijn vermeld in de laatste aanmaning dan kan de UHasselt de toetredingsovereenkomst eenzijdig ontbinden en zal het verschuldigde bedrag geïnd worden via een incassobureau.

In de loop van het academiejaar dient de vermoedelijke beurstoestand bevestigd te worden door een attest van de dienst studietoelagen.
Studenten waarvan het aantal studiepunten wijzigt tussen de eerste berekening en juni 2017 krijgen hiervan een afrekening in de loop van de maand juni 2017.

Een student, ingeschreven met een diplomacontract die de studie voortijdig beëindigt, krijgt een gedeelte van het studiegeld terugbetaald. Het terugbetaalde deel komt overeen met het oorspronkelijk verschuldigde bedrag voor de opleidingsonderdelen waarvoor de student zich uitschrijft. De uitschrijving dient te gebeuren voor de limietdata vermeld in de studiegids. Dit voorstel sluit aan met de regeling voor uitschrijving opgenomen in artikel III.4 van de Codex Hoger Onderwijs.
Een administratieve kost van 105 euro wordt niet terugbetaald bij uitschrijving.

Uitschrijving voor opleidingsonderdelen door studenten onder creditcontract kunnen geen wijzigingen geven in het aantal opgenomen studiepunten en geven dus geen aanleiding tot terugbetaling van studiegeld (artikel III.4 van de Codex Hoger Onderwijs).

Er is geen terugbetaling voor studenten ingeschreven met een examencontract.

• 105,0 euro bij inschrijving onder examencontract
  • de som van beide bij de combinatie van een inschrijving onder diploma- en of creditcontract met een inschrijving onder examencontract.

In de loop van de maand november 2015 wordt het studiegeld berekend in overeenstemming met het aantal opgenomen studiepunten en rekening houdend met de vermoedelijke beurstoestand.
Niet-beursstudenten wordt gevraagd het saldo te betalen binnen een termijn van dertig kalenderdagen. Een eerste herinnering wordt verzonden half december 2015. Een laatste aanmaning volgt eind januari 2016.
Indien de student het verschuldigde bedrag niet betaalt binnen de gestelde termijn vermeld in de laatste aanmaning dan kan de UHasselt de toetredingsovereenkomst eenzijdig ontbinden.

Studenten waarvan het aantal studiepunten wijzigt tussen de eerste berekening en juni 2016 krijgen hiervan een afrekening in de loop van de maand juni 2016.

Er is geen terugbetaling voor studenten ingeschreven met een examencontract.