UHasselt SEE

Universiteit Hasselt School of Expert Education

UHasselt SEE

Lezing Leerstoel Medische Ethiek - Het Fonds Medische Ongevallen: van medische aansprakelijkheid tot medisch ongeval

16 feb 2017 20.00 uur - 22.00 uur

Universiteit Hasselt

campus Diepenbeek

Agoralaan Gebouw D

3590 Diepenbeek

Lokaal H6

CONTACTPERSOON

Mevrouw Marleen MISSOTTEN

32-11-268502

marleen.missotten@uhasselt.be

Tom Fret is arts – anesthesioloog aan het ZOL.

Sinds enkele jaren is het Fonds Medische Ongevallen (FMO) een realiteit in ons land. Tegelijk stellen we vast dat het aantal ‘claims’ tegen artsen en ziekenhuizen explosief groeit. De vraag is niet of een toekomstig arts hiermee geconfronteerd wordt, dan wel wanneer. Zaak is dus artsen hierop goed voor te bereiden. In zijn lezing gaat Tom Fret in op de juridische mogelijkheden van een patiënt, legt hij uit volgens welke principes het FMO werkt en behandelt hij het belang van het Informed Consent in een FMO procedure. Concrete casussen illustreren de uiteenzetting.

Deze lezing is onderdeel van de Leerstoel Medische Ethiek | dokter Jules Knapen | cyclus 2016-2017