UHasselt SEE

CONTACTPERSOON

dr. Tinne LOMMELEN

tinne.lommelen@uhasselt.be

Bijzonder geschikt voor professionelen uit het bedrijfsleven, openbare besturen en kennisinstellingen met focus op groene energie, mobiliteit en afvalmanagement.

Kopenhagen is ambitieus en wil in 2025 de eerste CO2-neutrale hoofdstad van Europa zijn. Om deze doelstelling te halen zijn de afgelopen jaren tal van maatregelen ingevoerd. De zware industrie is uit de binnenstad verdwenen met als resultaat een verbetering van de luchtkwaliteit en een haven die tot de schoonste ter wereld behoort. Het fietsroutenetwerk is uitgebreid waardoor 45% van de 1 miljoen Kopenhagenaars dagelijks de fiets naar het werk neemt. Verder is de Deense hoofdstad wereldleider in schone technologie, is het aanbod aan biovoeding erg uitgebreid, kennen elektrische auto's een lagere belasting en wordt recycling financieel beloond.

Om al deze initiatieven goed te begrijpen en inspiratie op te doen, gaat Cleantech Community Limburg ter plaatse een kijkje nemen. Samen met "State of Green", een overheidsinstantie in Kopenhagen met als opdracht Denemarken tegen 2050 onafhankelijk te maken van fossiele brandstoffen, werd een uniek programma opgesteld met bijzondere locaties en prominente sprekers.

De reis start zondagavond 18 oktober met een vlucht van Eindhoven naar Kopenhagen. Er wordt een shuttlebus ingelegd vanuit Hasselt met enkele tussenstops richting Eindhoven.

Op maandag 19 oktober brengen we een bezoek aan het Europees Milieuagentschap met oa de Vlaamse directeur Hans Bruyninckx. Daarna volgt een lunch in het House of Green, het bezoekerscentrum en thuisbasis van het State of Green. In de namiddag bezoeken we Vestforbrænding. Deze verwerkingsinstallatie is in handen van de gemeenten en streeft ernaar zoveel mogelijk afval te recycleren. De niet-recycleerbare fractie wordt verbrand en de installatie is aangesloten op een warmtenet dat 98% van de huizen in Kopenhagen verwarmt. 's Avonds biedt de Belgische Ambassadeur, de heer Pol De Witte, de eerste 30 inschrijvers een buffet aan in zijn residentie.

Op dinsdag 20 oktober ontmoeten we Clean Cluster Denmark, een federatie met meer dan 170 leden actief op het vlak van schone technologie. De stad Kopenhagen licht tijdens de lunch hun groen mobiliteitsbeleid toe. In de namiddag deelt de Danisch Energy Agency haar ervaringen, gevolgd door een rondvaart met een vertegenwoordiger van de Deense windsector naar het Middelgrunden windpark. 's Avonds is de terugvlucht naar Eindhoven met aansluitend een shuttlebus naar Hasselt.

Programma*

*onder voorbehoud van wijzigingen

Zondag 18 oktober 2015

17.00u Shuttlebus Hasselt – Eindhoven
19.55u Vertrek vlucht HV 5961
21.20u Aankomst Kopenhagen en vervoer naar hotel

Maandag 19 oktober 2015

08.30u Ontbijt
09.00u Vertrek hotel
09.30u Bezoek Europees Milieuagentschap met oa. Directeur Hans Bruyninckx
12.00u Bezoek House of Green & State of Green (met lunch)
14.30u Bezoek Vestforbrænding
17.00u Hotel
19.30u Buffet in de residentie van Ambassadeur Pol De Witte (voor de eerste 30 inschrijvers)

Dinsdag 20 oktober 2015

08.00u Ontbijt
08.30u Vertrek hotel
09.00u Toelichting Clean Cluster Denmark
10.30u Bezoek stad Kopenhagen met focus op groen mobiliteitsbeleid (met lunch)
13.30u Toelichting Danish Energy Agency
15.00u Rondvaart naar Middelgrunden Windfarm met een vertegenwoordiger van de Deense windsector
17.00u Hotel
21.40u Vertrek vlucht HV 5962
23.05u Aankomst in Eindhoven
23.30u Shuttlebus Eindhoven – Hasselt

Inschrijven

De deelnameprijs bedraagt 550 euro excl. btw (665,50 euro incl. btw). Deze kost is inclusief shuttlebus, vluchten, hotel, ontbijt, lunch op 19 en 20 oktober, verplaatsingen in Kopenhagen en rondvaart naar de Middelgrunden Windfarm. Andere kosten zijn voor eigen rekening.

Wie wenst deel te nemen, kan online inschrijven**.

Na inschrijven ontvangt u automatisch een mail met de overschrijvingsgegevens. Uw inschrijving is pas definitief na betaling van de deelnameprijs van 550 euro excl. btw (665,50 euro incl. btw). Uw betaling moet gestort zijn voor woensdag 16 september 2015 anders wordt uw plaats beschikbaar gesteld aan personen op de wachtlijst. Annulering van de inschrijving is kosteloos tot en met 15 september 2015. Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 40 personen.

Deelname geldt als bijscholing voor Milieucoördinatoren.

** Via het inschrijvingsformulier worden naast uw professionele gegevens ook uw persoonlijke gegevens opgevraagd. Wij geven deze gegevens enkel door aan de luchtvaartmaatschappij voor uw boarding documenten.