Alumnibijeenkomst HI/HI-BIN    27 jun 2016

Alumnibijeenkomst HI/HI-BIN
27 jun 2016

Begin juli 1986 studeerden 44 handelsingenieurs (inclusief de HI-binners) af aan de toenmalige Economische Hogeschool Limburg, de voorganger van de faculteit BEW van de UHasselt. Afgelopen zaterdag, 30 jaar later, ontmoetten bijna 30 personen van deze groep elkaar op een eerste klasreünie.

De voorbereiding was een titanenwerk (vooral het zoeken naar de namen en e-mailadressen van de afgestudeerden) waar Micheline Dereyck en Stefan Hendrix hun schouders onder hebben gezet. Foto’s en andere herinneringen werden gezocht en gevonden om een nostalgische powerpoint presentatie te maken die tijdens de klasreünie erg gesmaakt werd.

Het weerzien met iedereen (ook enkele afgestudeerden die in het buitenland vertoeven) was geweldig, tof en ook wat ontroerend. Het duurde maar even om de 30 voorbije jaren af te schuiven en terug de band te creëren die er vroeger was. Het werd onmiddellijk gezellig. Onze ‘oude’ directeur, Wim Van Looy, was ook van de partij.

De reünie vond plaats op de campus zelf. Er was ook een rondleiding in de lokalen waar er colleges werden gegeven en examens werd afgelegd. Vele herinneringen kwamen naar boven: de trapeziumtafeltjes in de B104 zijn nog steeds dezelfde. Anderzijds werd vastgesteld dat een aantal delen van het gebouw (voorgevel, agora) een facelift ondergaan heeft.

Iedereen keerde tevreden, voldaan, maar misschien toch ook wat ontroerd naar huis met de afspraak dat dit niet nog eens 30 jaar op zich moet laten wachten!