menu

BIOMED


Valorisatie & Dienstverlening

BIOMED

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

ALGEMEEN

Als onderzoeksinstituut van de Universiteit Hasselt binnen de faculteit geneeskunde en levenswetenschappen, voert BIOMED niet alleen fundamenteel en translationeel biomedisch onderzoek uit maar ondersteunt ook valorisatie en innovatie via samenwerking met industriële partners. Contractonderzoek en dienstverlening worden toegepast in specifieke domeinen die nauw verbonden zijn met de onderzoeksprogramma’s en technologische expertise. Moleculaire, cellulaire, in vivo, ex vivo translationele en klinische aanpak, de ontwikkeling van diagnostische tools en het testen van kandidaat therapieën behoren tot de verschillende mogelijke diensten. Door samenwerking van BIOMED met de biomedische life sciences cluster en met lokale ziekenhuizen, zijn er bovendien nog meer mogelijkheden op dit niveau.

BIOMED speelt een belangrijke rol als zijnde één van de motoren achter de ontwikkeling van de life sciences cluster in onze regio. We participeren in de organisatie LifeTechLimburg, die een helpende hand biedt voor opstartende bedrijven binnen de life sciences. Gekoppeld hieraan werd in 2010 de life science incubator, BioVille geopend waar op dit moment verschillende bedrijven gehuisvest zijn waarmee BIOMED een goede samenwerking heeft.

Tot slot heeft BIOMED ook een portfolio van patenten ontwikkeld die tot stand zijn gekomen door nauwe samenwerking met het VIB maar ook met de Technology Transfer Office van onze universiteit. Daarnaast werden er twee spinoff bedrijven opgestart, namelijk Apitope NV en Seps-Pharma NV.

Voorbeelden van onze wetenschappelijke expertise en dienstverlening in het domein van (auto)immunologie, neurowetenschappen en cardiologie worden in deze rubriek verder toegelicht. Tevens komen de expertisegebieden biomerkers en nanotechnologie, beeldvorming en revalidatie aan bod.