Campusleven

Op de campus

Campusleven

BIBLIOTHEEK

Naast de Agora in Gebouw D van Campus Diepenbeek is de bibliotheek van UHasselt gevestigd.

In de bibliotheek zijn elf werkcellen en drie vergaderlokalen ingericht, waar studenten in een professionele omgeving in groep kunnen overleggen. WiFi-vriendelijke leer- en werkeilandjes met een uitgebreide boekencollectie en een zeer brede waaier aan elektronische tijdschriften binnen handbereik.

Openingsuren

maandag t.e.m. vrijdag: van 08.30 tot 22.00u
zaterdag: van 9.00 tot 17.00u

Meer info

In de RechtsBibliotheek Limburg (RBL), die zijn vaste stek heeft in het gerechtsgebouw van Hasselt, kun je in eerste instantie als masterstudent terecht om de uitgebreide boekencollecties van zowel de Universiteit Hasselt als de diverse Hasseltse rechtbanken te raadplegen. Daarnaast vind je er ook elektronische boeken en tijdschriften uit binnen- en buitenland.

De RBL is overigens niet alleen een opzoekingsbibliotheek voor studenten, maar ook voor magistraten en juristen. Een unieke plek dus waar onderzoek én praktijk, studenten én magistraten elkaar ontmoeten.

Openingsuren

maandag t.e.m. donderdag: 8:30 - 18:00u
vrijdag en zaterdag: 9:00 - 17:00u

Meer info

In de Provinciale Bibliotheek Limburg (PBL), op een boogscheut van de faculteit Rechten, is er voor de bacheloropleiding rechten een speciale collectie opgesteld en kunnen de bachelorstudenten terecht in hun eigen studielandschap. Meer info vind je op www.pbl.be.