CORe - Centrum voor Overheid en Recht

CORe - Centrum voor Overheid en Recht

Hoop en gerechtigheid in wetgeving    28 mrt 2017

Hoop en gerechtigheid in wetgeving
28 mrt 2017

In augustus viert Hasselt zijn patroonheilige Virga Jesse. En ook de UHasselt feest mee! Op maandag 3 april 2017 om 20 uur geeft professor Eric Lancksweerdt in de Oude Gevangenis een lezing over ‘hoop en gerechtigheid in de wetgeving’.

In de aanloop naar de zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten – die dit jaar het thema ‘hoop’ meekregen – is er ook een lezingenreeks. Eric Lancksweerdt, professor ‘Onderhandelen en bemiddelen’ aan de faculteit Rechten, gaat in zijn lezing in op de vraag hoe ‘hoop’ verweven zit in ons rechtssysteem.
Kunnen/mogen we hopen op een gerechtigheid die bijdraagt aan het welzijn van zoveel mogelijk mensen? Op een rechtssysteem dat mensen uitnodigt het beste van zichzelf te geven? Professor Lancksweerdt probeert onder meer deze vragen te beantwoorden.