menu

Dag van de wetenschap


Dag van de Wetenschap

Dag van de wetenschap

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

INFORMATIE

Laat de wetenschapper in je los en ontdek, beleef en experimenteer op de Dag van de Wetenschap op zondag 27 november 2016 in Connecterra.

Tijdens Dag van de Wetenschap kun je alle activiteiten gratis en doorlopend bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur. Aan alle activiteiten kun je deelnemen zonder voorafgaande registratie.

 

 

 

Universiteit Hasselt en Regionaal Landschap Kempen en Maasland 

Op de Dag van de Wetenschap maak je kennis met het splinternieuwe onderzoekscentrum in het Nationaal Park Hoge Kempen. Bezoekers genieten van een exclusieve rondleiding achter de schermen van de gloednieuwe Ecotron.

De Universiteit Hasselt en het Regionaal Landschap Kempen en Maasland verwelkomen je in Connecterra, de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen en onderdeel van de gebiedsontwikkeling Terhills.
Connecterra werd in 2014 de uitvalsbasis van het Field Research Centre, dat zeer recent werd uitgebreid met de Ecotron.  Deze nieuwe onderzoeksinstallatie, met twaalf hoogtechnologische klimaatkamers, is een unicum in Europa.
Ga met wetenschappers en Rangers op ontdekkingstocht in de Ecotron. Ze tonen je de diepste geheimen van deze installatie en laten je zien wat er zich onder de koepels bevindt en hoe ze de effecten van verschillende klimaatscenario’s kunnen testen op onze waardevolle ecosystemen.
Vervolgens dompelen we je tijdens de klimaatwandeling onder in de natuurlijke rijkdom van het Nationaal Park en zijn waardevolle geschiedenis. Maak onderweg kennis met vangtechnieken voor insecten, onderzoek naar de Nachtzwaluw, evenzwijnonderzoek en nog zoveel meer.
Of laat je meeslepen door het enthousiasme van onze wetenschappers op onze wetenschapsmarkt en reis mee van bacterie tot ecosysteem en van natuur tot technologie.

Op deze website brengen we je een overzicht van alle activiteiten die Universiteit Hasselt, Regionaal Landschap Kempen & Maasland en Entomopolis die dag voor jou in petto hebben en hoe Rangers en wetenschappers je op de Dag van de Wetenschap mee op sleeptouw nemen.
De activiteiten bieden we doorlopend aan van 10.00 tot 18.00 uur en al onze activiteiten zijn gratis te bezoeken zonder vooraf in te schrijven.

Nieuwsgiering naar wat er elders in Vlaanderen te doen is, neem een kijkje op www.dagvandewetenschap.be voor nog meer wetenschap!

De Dag van de Wetenschap wordt georganiseerd in samenwerking met de associaties van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties, de coördinatie is in handen van Technopolis®.