menu

Dag van de wetenschap


Rijsimulator

Dag van de wetenschap

Universiteit Hasselt - Knowledge in action

TEST JOUW RIJVAARDIGHEDEN!

                             

Tijdens de dag van de wetenschap maak je kennis met enkele simulatoronderzoeken en kan je zelf plaatsnemen in de rijsimulator om jouw rijvaardigheden te demonstreren.

Het Instituut voor Mobiliteit (IMOB) en de unieke opleiding bachelor/master mobiliteitswetenschappen van de UHasselt gebruiken rijsimulatoren om onderzoek uit te voeren naar het rijgedrag van mensen.

Zo kan je bijvoorbeeld een rit maken in het kader van een onderzoek (i.s.m. het Jessa ziekenhuis) naar rijvaardigheden van senioren. Enkele typische vaardigheden waarvan geweten is dat ze problematisch kunnen zijn voor senioren, worden hierin specifiek getest.
Een andere rit kadert in educatie over de effecten van alcohol op de rijvaardigheid. Tijdens deze rit kan je op een veilige manier ondervinden hoe het precies voelt om dronken achter het stuur te zitten en tot welke gevolgen dit kan leiden.
Verder gaan we na hoe vlot je een parcours kan afleggen met een promillebril en brengen we jou enkele wijsheden en clichés over alcohol en rijden onder invloed.

Kom jouw rijvaardigheden testen en leg een parcours af met de promillebril, zeker een bezoek waard!

Doorlopend te bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur.

 

Locatie:
Instituut voor Mobiliteit
Campus Diepenbeek - Wetenschapspark 1, Incubatorgebouw
3590 Diepenbeek
Aan het rond punt door de blauwe poort gaan en dan het eerste gebouw aan de linkerkant (incubatorgebouw). Volg de pijlen naar de rijsimulator.

Organisatie: Instituut voor Mobiliteit
Contactpersoon: virginie.claes@uhasselt.be