Faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen

UHasselt lanceert biomedische wetenschappen 2.0    14 sep 2015

UHasselt lanceert biomedische wetenschappen 2.0
14 sep 2015

Gisteren (donderdag 10 september) heeft de faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen haar vernieuwde bacheloropleiding biomedische wetenschappen voorgesteld. De primeur was voor studenten, docenten, onderzoekers en stafleden. De opleiding heeft onder meer haar profiel van de biomedicus scherper gedefinieerd en het curriculum vernieuwd.

“Door nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg is de rol en de functie van een biomedicus voortdurend in beweging”, zegt decaan Piet Stinissen. “De opleiding biomedische wetenschappen wil met haar vernieuwde curriculum inspelen op deze dynamiek en is ervan overtuigd dat ze de studenten perfect zal opleiden tot een professional die meebouwt aan de gezondheidszorg van de toekomst.”

Tijdens de kick-off werd dat nieuwe curriculum uitgebreid voorgesteld. Prof. dr. Koen Kas (digitaal bioloog en moleculair bioloog aan de UGent) ging tijdens zijn lezing dan weer dieper in op de gezondheidszorg van de toekomst. Het symbolische startschot – inclusief de nodige confetti – van de opleiding ‘biomedische wetenschappen 2.0’ werd gegeven door Matthijs Vandenbroucke, praeses van studentenvereniging Biomedica.

www.uhasselt.be/Biomedische-Wetenschappen

(Foto Kobe Vanderzande)