Faculteit Rechten

Faculteit Rechten

Goud en brons voor UHasselt op interuniversitaire pleitwedstrijd    9 mei 2016

Goud en brons voor UHasselt op interuniversitaire pleitwedstrijd
9 mei 2016

Ook dit jaar schitterden onze rechtenstudenten op de interuniversitaire pleitwedstrijd NautaDutilh. Jill Leen (eerste master) werd uitgeroepen tot winnaar, Alexander Bostoen (derde bachelor) werd derde.

Elke Vlaamse universiteit vaardigde vier rechtenstudenten af. Twintig studenten dongen in de voorrondes naar een van de zes plaatsen in de finale. Ze werden beoordeeld door een jury samengesteld uit magistraten en professoren. Maar liefst drie van de vier Hasseltse deelnemers kwamen in de finale terecht!

De jury had veel lof voor onze studenten en prees zowel de schriftelijke conclusies die ze hadden neergelegd als de kwaliteit van hun pleidooien.

Het is het derde jaar op rij dat UHasselt op deze wedstrijd prachtige resultaten neerzet. Vorig jaar behaalden onze studenten zilver en brons, en het jaar daarvoor goud en zilver.

De studenten werden ook dit jaar intensief gecoacht door professor Stijn Verbist, docent Overtuigingsleer.