Faculteit Rechten

Faculteit Rechten

UHasselt-proffen te gast op colloquium over Trademarks in Fashion    28 nov 2016

UHasselt-proffen te gast op colloquium over Trademarks in Fashion
28 nov 2016

Nog tot 12 februari loopt in het Hasselts Modemuseum de expo 'Label It - Trademarks in Fashion’, een verkenningstocht van de aspecten van een modemerk. Het Modemuseum Hasselt bekijkt modelabels vanuit historisch, juridisch en sociaal perspectief en belicht de grens met counterfeit en namaak. De expo maakt deel uit van de Stadstriënnale Hasselt/Genk, het multidisciplinaire festival van kunst, design en mode, dat focust op 'trademarks'.

Op vrijdag 2 december, van 18.00 tot 19.30 uur, organiseert het Modemuseum het colloquium ‘TM Legal – Trademarks in Fashion and Business’. Vier topics komen aan bod:

Topic 1: Geuren
Geurkunstenaar Peter de Cupere  (PXL-MAD Faculty) en Bram Dejan  (Gevers Hasselt)

Topic 2: Trademarks & Works of Art
Professor Marie-Christine Janssens (CiTiP-KU Leuven)

Topic 3: Trademarks & Fashion
Nele Somers (Monard Law)

Topic 4: Trademarks & vermogen
Professor Charlotte Declerck (UHasselt) en professor Piet Pauwels (UHasselt)

Meer info vindt u hier.