Faculteit Rechten

Faculteit Rechten

UHasselt-studente krijgt prijs voor beste pleitster tijdens pleitwedstrijd grondwettelijk recht!    19 apr 2016

19 apr 2016

Tijdens de eerste pleitwedstrijd in het grondwettelijk recht waaraan alle Belgische universiteiten konden deelnemen, scoorden de UHasselt-teams bijzonder goed. Zo behaalde Louisa Van Looy de prijs voor beste pleitster van het toernooi.

De wedstrijd bestond uit een schriftelijke fase (december 2015 – maart 2016) en een mondelinge fase (15 april 2016) die plaatsvond in de gebouwen van de Raad van State. Enkel de beste tien ploegen mochten deelnemen aan de mondelinge fase. De studenten behandelden een fictieve casus aangaande de compatibiliteit van wetgeving met één of meerdere referentienormen van het Grondwettelijk Hof.

Voor de UHasselt namen twee teams deel aan de wedstrijd. Eén ploeg (op de foto: v.l.n.r. Louisa Van Looy, Ward Cuypers, Jarien Bloemen) behaalde de mondelinge ronde. De andere ploeg (Michiel Steylaerts, Lieze Mondelaers, Marie Sneyers) haalde de mondelinge ronde net niet. De begeleiding werd verzorgd door Peter Schollen, Jan Theunis, Daan Bijnens en Stef Keunen.

Tijdens de mondelinge ronde deed onze ploeg het zeer goed. De finale met de beste twee teams werd op een haar na gemist, maar onze UHasselt-studenten deden hun goede reputatie op het vlak van mondelinge vaardigheden alle eer aan. Louisa Van Looy behaalde immers ex aequo de prijs voor beste pleitster van het toernooi! Zo ging de UHasselt aan de haal met één van de drie mogelijke prijzen: beste pleiter, beste geschreven memorie (UA), beste overall-team (UCL).