Faculteit Rechten

Faculteit Rechten

Pas verschenen: boek over samenwerking tussen gemeenten en OCMW    30 mrt 2017

Pas verschenen: boek over samenwerking tussen gemeenten en OCMW
30 mrt 2017

Zopas verscheen bij die Keure het boek ‘De samenwerking tussen de gemeenten en het OCMW vanuit juridisch en bestuurskundig oogpunt’. Dit boek bundelt de geactualiseerde bijdragen van de onderzoekers van de UHasselt die hebben meegewerkt aan een studiedag over dit thema.

Het is duidelijk dat er op heden nog vele juridische en bestuurskundige onzekerheden bestaan over de samenwerking tussen gemeenten en OCMW’s. Een aantal van die juridische en bestuurskundige vragen worden in dit boek behandeld:

• De juridische verhouding tussen gemeente en OCMW in historisch perspectief
    Alexander De Becker
  • Een juridische analyse van de uitwisseling van personeel tussen gemeenten en OCMW’s
    Elisabeth Aerts
  • De juridische verhouding tussen gemeente en OCMW: van samenwerking tot integratie?
    Karen Deckers
  • Samenwerkingsvormen en de impact ervan in de praktijk: een bestuurskundige benadering
    Johan Ackaert en Sofie Hennau

Het boek kun je bestellen via deze link en kost 55 euro. Studenten betalen 28 euro.