Faculteit Rechten

Alumnus in de kijker: Bastiaan Baeskens    29 sep 2015

Alumnus in de kijker: Bastiaan Baeskens
29 sep 2015

“Na mijn opleiding trok ik naar Brussel: ik wilde graag werken in een groot internationaal advocatenkantoor en schreef me in aan de Brusselse Balie. Bij het kantoor Cairn Legal in Watermaal-Bosvoorde werken een 15-tal advocaten uit binnen- en buitenland, en we vormen een écht team. We spreken meestal Frans, maar we behandelen ook Nederlandstalige dossiers. Cairn Legal is vooral actief in handelszaken, zowel in geschillenprocedures als in het kader van adviesverlening en juridische bijstand. Zelf behandel ik vooral zaken die te maken hebben met handelsrecht en vennootschapsrecht. Dankzij het probleemgestuurd onderwijssysteem ben ik makkelijk inzetbaar en flexibel. Ik heb wel nog een snelcursus Frans aan het ILT in Leuven gevolgd. In je eerste bachelorjaar, wanneer Français Juridique geprogrammeerd staat, ben je je nog helemaal niet bewust van het belang van het Frans in de Belgische rechtswereld. Nu weet ik wel beter! Ik heb even genoeg van studeren, maar ik ben er zeker van dat ik nog een Master na Master zal gaan volgen. In Londen bijvoorbeeld: dat lijkt me een fantastische ervaring.”