Faculteit Rechten

Dag van de Wetenschap: kinderen berechten bende Pakmeniet    26 nov 2015

Dag van de Wetenschap: kinderen berechten bende Pakmeniet
26 nov 2015

Enkele honderden bezoekers zakten op zondag 22 november af naar campus Diepenbeek voor ‘Dag van de Wetenschap’. Onderzoekers hadden een waaier van workshops en demo’s op touw gezet. Zo bouwden kinderen, samen met hun grootouders, een eigen stad en gingen ze aan de slag met minirobots.

Ook onze faculteit nam actief deel. Met de hulp van een ‘echte’ rechter, procureur en advocaat leerden de deelnemertjes een bende criminelen oprollen én berechten.

“Met dit soort activiteiten willen we kinderen laten kennis maken met allerlei begrippen uit de juridische wereld”, zegt ererechter Pros Van Helmont. “Via de media vangen de kinderen veel op over justitie, maar het is niet altijd even makkelijk om de juiste betekenis of functie te kennen,” vult professor Charlotte Declerck aan. “En met een initiatief als vandaag proberen we hieraan iets te doen.”

Bekijk hier een fotoselectie van Dag van de Wetenschap.