Faculteit Rechten

Decaan Ackaert krijgt het hoogste woord in Het Belang van Limburg    7 okt 2015

Decaan Ackaert krijgt het hoogste woord in Het Belang van Limburg
7 okt 2015

In Het Hoogste Woord laat Het Belang van Limburg elke woensdag Limburgers aan het woord die onze provincie op de kaart zetten. Als 'nieuwe' Limburger, in welke betekenis dan ook, kreeg decaan Johan Ackaert op 7 oktober 2015 deze eer.

Eén maand decaan
“Iemand moest het doen, hé”, lacht politicoloog en nieuwbakken UHasselt-decaan Johan Ackaert (58). Hij was als kind al gek van politiek terwijl klasgenoten met voetbal of wielrennen in het hoofd zaten. Droomde van een carrière als journalist. Koos voor de ‘verste universiteit van de Westhoek’. En is vandaag de eerste niet-jurist als decaan van de rechtenfaculteit van Universiteit Hasselt. “Waarom zou je advocaat moeten zijn? Mijn collega Piet Stinissen, decaan geneeskunde, is ook geen arts. Als decaan moet je toch vooral manager zijn, een aanspreekpunt. Maar ik moet toegeven dat ik geaarzeld heb. Eén maand ben ik het nu. En die ene maand heeft mijn bewondering voor mijn voorgangster alleen maar doen groeien. Verwacht het onverwachte... Dat is mijn motto geworden.”

Lees hier het volledige artikel.