Faculteit Rechten

Faculteit Rechten

Draagvlak creëren is taak van politici!    5 nov 2015

Draagvlak creëren is taak van politici!
5 nov 2015

Vlaams minister Weyts is op zoek naar een communicatiebureau dat een groter draagvlak moet creëren voor de Noord-Zuid-verbinding in Houthalen. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft daarvoor een offerte uitgeschreven. Gezocht: een pr-bureau dat snel een positieve boodschap kan uitsturen aan “alle geledingen in de maatschappij, inclusief voor- en tegenstanders, zodat de afwerking van de Noord-Zuid met de minste weerstand kan gebeuren.”

UHasselt-politicoloog reageert fel op dit voorstel: “Een draagvlak creëren voor een project is bij uitstek een rol voor politici en geen speeltje voor marketeers. Trouwens, burgers proberen te overtuigen door hen plat te slaan met communicatie is een totaal achterhaald concept.”

Ackaert vindt dat de politiek hier nog een andere cruciale fout maakt. “Politici moeten hun beleid bij burgers en alle betrokkenen uitleggen en verdedigen. Ze moeten dat continu doen, niet enkel als het hen uitkomt. Interactie met de burger werkt in twee richtingen.”

Lees hier het volledige artikel dat op 5 november 2015 in Het Belang van Limburg verscheen.