Faculteit Rechten

Faculteit Rechten

Protecting gorillas in order to save mankind    20 mei 2015

Protecting gorillas in order to save mankind
20 mei 2015

Virunga: confronting a legacy of environmental injustice

Emmanuel de Merode staat al zeven jaar aan het hoofd van Virungapark, dat in het woelige oosten van Congo ligt. Elke dag strijdt hij op gevaar voor zijn eigen leven voor zijn mensen, zijn dieren en zijn natuur. De Merode probeert met zijn team van 700 parkwachters het 8000 vierkante kilometer grote park te beschermen tegen illegale houtkap, stropers van gorilla’s en olifanten, rebellen en buitenlandse (olie)bedrijven.

Op voordracht van de faculteit Rechten wordt Emmanuel de Merode eredoctor van de Universiteit Hasselt.

Promotor van dit eredoctoraat is professor Johan Ackaert: “Onze faculteit is vooral gecharmeerd door de Merodes visie op de band tussen de vereiste wetshandhaving en de bredere sociaal-economische noden. Of, om het in zijn eigen woorden te zeggen: ‘no solution to Virunga’s problems can be morally justifiable or successful, if it does not address the living conditions of the people who live in and around the park’.”

Op woensdag 27 mei 2015 om 17.00 uur spreekt Emmanuel de Merode over zijn werk in het Virungapark: Protecting gorillas in order to save mankind – Virunga: confronting a legacy of environmental injustice

We nodigen u vriendelijk uit om deze lezing bij te wonen.

Graag inschrijven: www.uhasselt.be/Lezingen-emmanueldemerode

Het aantal plaatsen is beperkt. Vlug inschrijven is dan ook de boodschap.