Faculteit Rechten

Zware aanslag in Virunga National Park    11 aug 2015

Zware aanslag in Virunga National Park
11 aug 2015

Vorige week is het personeel van UHasselt-eredoctor Emmanuel de Merode in het Virungapark in Congo aangevallen door Mai-Mai-rebellen. Een dertigtal mannen heeft een wachtpost platgebrand en een ranger vermoord.

De aanslag van vorige week is de zwaarste tot nu toe. In het verleden zijn wel vaker rangers aangevallen, vorig jaar werd Emmanuel de Merode zelf neergeschoten. Maar nu ontstond er een zwaar vuurgevecht, waarna het personeel op de vlucht sloeg en de rebellen de wachtpost platbrandden. Later vonden ze de overleden ranger terug.

Ranger Ishara Birindwa was net 21 geworden.

De faculteit Rechten leeft mee met haar eredoctor Emmanuel de Merode, directeur van het Virungapark en de familie van de getroffen ranger.

Ook u kan helpen om Afrika’s oudste park te beschermen!

Uw gift kan het verschil maken:

€ 8 Een paar nieuwe laarzen voor een parkwachter
€ 32     Het dagloon van een parkwachter (inclusief ziekteverzekering voor het hele gezin)
€ 50   Een volledige maand onderhoudsgeld voor de weduwe en de kinderen van een gedode parkwachter
€ 150   Twee weken voeding en medicatie voor een gorillawees
€ 300   Een uur patrouillevlucht om stropers op te sporen
€ 500   Een dag gerichte olifantenbescherming
€ 1000    Grondig ruimen van alle dodelijke vallen in de berggorillasector

Stort uw bijdrage op vzw Stichting Virunga België:
IBAN: BE44 7320 3640 3545
BIC: CREGBEBB
Met vermelding: UHasselt – de Merode

Virunga dankt u voor uw financiële steun.