IMOB

IMOB

3de bachelorstudenten mobiliteitswetenschappen nemen deel aan studiedag Basisbereikbaarheid    3 dec 2015

3 dec 2015

Op vrijdag 2 oktober 2015 namen de studenten van het derde bachelorjaar Mobiliteitswetenschappen deel aan een studiedag omtrent “Basisbereikbaarheid”, dat doorging in het Vlaamse Parlement in Brussel.

Op politiek niveau wordt er al langer gesproken van een evolutie van het vroegere begrip “Basismobiliteit” naar het nieuwe begrip “Basisbereikbaarheid”. Maar tot nu toe kon niemand dit concreet vormgeven. Samen met ongeveer 140 andere gasten, afkomstig uit diverse hoeken van het multidisciplinaire vakgebied, woonden de studenten enkele presentaties bij, die het begrip “Basisbereikbaarheid” zouden verduidelijken. Vervolgens werden er verschillende conceptvoorstellen toegelicht om te eindigen met een politiek debat tussen de verschillende Vlaamse partij-afgevaardigden. Samenvattend zijn we op weg naar een hoogwaardig systeem, waarbij alle deelsystemen maximaal op elkaar worden afgestemd.