IMOB

Actueel

Samenwerking met het Institute for Sustainable Transportation and Logistics van de Universiteit van Buffalo    31 mrt 2015

31 mrt 2015

IMOB-UHasselt ondertekende recent een Memorandum of Understanding met het Institute for Sustainable Transportation and Logistics (ISTL) van de Universiteit van Buffalo (UB) in de VS om samenwerking te promoten tussen de twee instituten op vlak van mobiliteitsonderzoek en -onderwijs.

Het doel van de samenwerking is om de volgende mogelijkheden na te gaan:

(1) Facultaire uitwisseling binnen master & PhD programma's via een virtuele omgeving waarlangs onderwezen kan worden. Het vooruitzicht van fysieke uitwisseling kan verder worden onderzocht op basis van de beschikbaarheid van middelen en tijd.

(2) Uitwisseling van studenten in geselecteerde master & PhD programma's. Elke universiteit zal het curriculum van de andere evalueren en stelt een vlot uitwisselingsmechanisme voor om credit-transfer te faciliteren.

(3) Waarde toevoeging  aan korte cursussen; Twee-drie daagse korte (virtuele en/of fysieke) cursussen kunnen ook worden geregeld rond een divers aantal onderwerpen binnen het domein mobiliteit en faculteitsleden van beide instituten kunnen sommige sessies organiseren/delen/onderwijzen.

(4) Samenwerking tussen de respectievelijke Ph.D. programma's van de partneruniversiteiten waarlangs mogelijkheden tot gezamenlijk onderzoek en gezamenlijke toezicht kunnen worden onderzocht.

(5) Gezamenlijk onderzoek op specifieke gebieden binnen de mobiliteitswetenschappen & -engineering

• IMOB & UB beschikken beiden over rijsimulatoren die kunnen gebruikt worden om specifieke ongevalsscenario's te testen of die kunnen verbeterd worden.
  • Onderzoeksthema's rond publiek massatransport zullen ook worden overwogen binnen de gezamenlijke inspanningen.
  • Gedragsmodellering in transport; modellering van verkeerscongestie; GIS gebaseerde routeplanning en activiteiten-gebaseerde transportmodellering.
  • Big Data toepassingen in Transport.