IMOB

IMOB

Ouderen in het verkeer. Hoe veilig rijdt u?    1 feb 2016

Ouderen in het verkeer. Hoe veilig rijdt u?
1 feb 2016

CONTACTPERSOON

Prof. dr. Tom BRIJS

32-11-269155

tom.brijs@uhasselt.be

Rijvaardigheid en rijgeschiktheid zijn niet alleen aandachtspunten voor personen die chronisch ziek zijn of een handicap hebben. Het aantal personen boven de leeftijd van 65 jaar neemt de laatste jaren sterk toe. Ouder worden kan gepaard gaan met een vermindering van een aantal vaardigheden die belangrijk zijn in het verkeer. Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) ontwikkelde in samenwerking met de Universiteit Hasselt een test om te peilen hoe veilig je als senior rijdt.

Via de website www.senior-test.be kan je aan de hand van 15 vragen nagaan hoe veilig je rijdt. Wij stelden één van de initiatiefnemers van de website, professor Tom Brijs van UHasselt, een aantal vragen.

Klik hier voor het volledige interview met Prof. dr. Tom Brijs.

© (2015) Vlaams Patiëntenplatform. Het Vlaams Patiëntenplatform verdedigt de belangen van de patiënt bij het politiek beleid en de gezondheidsinstellingen. www.vlaamspatientenplatform.be.

Bijlage