IMOB

Prof. dr. Davy JANSSENS

32-11-269128

davy.janssens@uhasselt.be

Op donderdag 2 juni 2016 vindt het slotevent van het project Urban Logistics & Mobility (ULM) plaats. Het slotevent gaat door in Hasselt en concentreert zich op het toenemende passagiers- en vrachtverkeer op Vlaamse wegen. De sterke verkeerstoename van de afgelopen decennia veroorzaakt onvermijdelijk – vooral in en om steden – problemen op vlak van bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid.

Tijdens het ULM-project staken onderzoekers van zeven vooraanstaande instituten (UHasselt, UAntwerpen, KULeuven UGent, Vrije Universiteit Brussel, Vlaams Instituut voor de Logistiek en Vlaams Instituut voor Mobiliteit) de hoofden bij elkaar. Twee jaar lang werkten ze rond uitdagingen binnen de duurzame organisatie van transport, logistiek en mobiliteit. In hun onderzoek legden ze bruggen tussen logistieke ketens, ruimte, economie, milieu en mobiliteit, en dit binnen vier thema’s: Big Data, verplaatsingsgedrag, stedelijke logistiek en duurzame mobiliteit.

De onderzoekers zullen hun bevindingen bekendmaken en toelichten tijdens het slotevent op donderdag 2 juni 2016. Het belooft een interessante dag te worden, gevuld met keynote speakers, presentaties, interactieve panelgesprekken en poster sessies rond de talloze verwezenlijkingen van het project.

9.30 u Ontvangst met koffie en ontbijtkoeken
10.00 u Welkomstwoord
10.10 u Keynote 1: Prof. Christopher Zegras (MIT)
Titel: Digitalization and the Future of Urban Mobility: Examples and Implications
10.50 u Koffiepauze
11.05 u Keynote 2: Lode Verkinderen (Transport en Logistiek Vlaanderen)
Titel: Hot time, goods in the city
11.45 u Lunchpauze
13.00 u Panelsessie 4: Veilige en duurzame stedelijke mobiliteit en logistiek
13.45 u Panelsessie 3: Stedelijke logistiek en distributie
14.30 u Pauze en kennismarkt (thema 3 & 4)
15.00 u Panelsessie 2: Verplaatsingspatronen en gedragsmodellen
15.45 u Panelsessie 1: Nood aan gegevens en rijkdom van Big Data
16.30 u Receptie en kennismarkt (thema 1 & 2)

Inschrijven

Wilt u het slotevent graag bijwonen? Stuur dan vóór 26 mei 2016 een mail met uw naam en de vermelding van uw bedrijf naar tamara.dewalque@uhasselt.be.