menu

KINDERUNIVERSITEIT


Kinderuniversiteit

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

MAKERSPACE @ PXL/UHASSELT

Makerspace @ PXL/UHasselt is een open, multidisciplinair, technologisch ‘maaklabo’ waar jong en oud met technologieën kunnen experimenteren en begeleide technologieworkshops, -bijscholingen of -cursussen kunnen volgen. Een technologische bibliotheek 2.0 in een inspirerende, multidisciplinaire setting.

 

In het voorjaar van 2016 biedt Makerspace @ PXL/UHasselt workshops in individueel verband aan voor kinderen van 10 tot 14 jaar.
Kinderen maken hun eigen voorwerpen met behulp van toestellen die thuis of op school niet zomaar voorhanden zijn. Zo creëren ze hun eigen carnavalsuitrusting, een e-paasklok, een lichtdoosje, een gepersonaliseerd juwelendoosje voor Moederdag of een houten modelbouwautootje voor Vaderdag.
Meer details over de inhoud van de workshops, de exacte uren en hoe in te schrijven vind je terug op http://makerspace.pxluhasselt.be/workshopsevents/


Makerspace @ PXL/UHasselt  organiseert ook interactieve klasworkshops voor het lager onderwijs (3e tot en met 6e leerjaar). Hebt u contacten met leerkrachten/ directies van het lager onderwijs, breng hen dan op de hoogte van ons aanbod op http://makerspace.pxluhasselt.be/workshopsevents/.