Help studenten

Infrastructuur

Aankoop laptop 2016-2017

IS DIT NU ECHT EEN VOORDELIG AANBOD?

Als je de reclamefolders doorbladert, dan lijkt het niet zo'n enorme prestatie om een laptop aan te bieden voor € 835,00. Dat lijkt inderdaad zo. Maar laten we eens onder de motorkap kijken en vooral appelen met appelen vergelijken!
Vóór je valt voor een van die superaanbiedingen moet je bedenken dat UHasselt zorgt voor een aantal voordelen die het aanbod wel echt uniek maken:

• Betrouwbaar merk: De wereld van pc's en laptops is big business. Niet iedereen heeft daarbij altijd in eerste instantie het belang van de eindgebruiker voor ogen. Wij proberen het risico te beperken door ons alleen te richten tot betrouwbare merken.

• Business range: Wij bieden heel bewust géén toestel aan uit de consumer range, maar uit de business range. Zo'n toestel blinkt wel iets minder, maar het is wel heel robuust. Consumer toestellen zijn eigenlijk laptops die eerder bedoeld zijn om ergens netjes te blijven staan. Business toestellen zijn ook berekend op intensief gebruik en op mobiliteit. Ze zijn m.a.w. een stuk steviger en moeten dus langer meegaan zonder noemenswaardige problemen.

• Ultrabook: De Lenovo ThinkPad T460s Touch behoort tot de reeks van Ultrabook laptops. Ultrabook staat synoniem voor mobiel, laag gewicht, lange werktijd en hoge prestaties.

• Beeldscherm: Het beeldscherm is een 14” scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels. Het scherm is bovendien een touchscreen zodat optimaal gebruik kan gemaakt worden van de mogelijkheden van Windows 10.

• Grafische prestaties: Het scherm wordt aangestuurd door een Intel HD 520 videokaart om batterij te sparen.

• Processor: De Intel I5-6200U is een processor van de nieuwste generatie, speciaal ontworpen voor laptops, dus hoge prestaties met een laag energieverbruik.

• RAM-geheugen: Wij hebben gekozen voor een toestel met 12 GB RAM-geheugen. Daarmee moet de meest veeleisende gebruiker aan zijn trekken komen, zelfs bij zware belasting.

• Netwerk: De UHasselt-laptop heeft een LAN-adapter (10/100/1000 Mb) én een WLAN-adapter voor a/b/g/n netwerken. Daarmee kan je meteen aan de slag op elk netwerk, uiteraard allereerst op het draadloze netwerk van de UHasselt.

• Batterij: Het toestel is voorzien van 2 batterijen van 23Whr. De batterijen hebben ook een extra lange levensduur: een standaard batterij kan gemiddeld 300 x herladen worden, de batterij in deze laptop kan tot 900 x herladen worden. Op deze batterij is 3 jaar garantie!

• SSD harde schijf 256 GB: Typisch aan solid-state drives is dat er geen bewegende onderdelen gebruikt worden. Dankzij het ontbreken van die bewegende onderdelen is de toegangstijd tot je gegevens verwaarloosbaar klein en zullen er (weinig tot) geen mechanische fouten meer optreden. Tevens maakt een SSD-schijf geen geluid. Je kan de opslagcapaciteit uiteraard altijd uitbreiden met een externe USB 3.0 harde schijf.

• USB-poorten: De laptop heeft 3 USB 3.0 poorten. Daarmee kun je alle denkbare randapparatuur aansluiten (USB-stick, muis, printer, scanner, digitale camera, externe harde schijf, enz.).

• Microfoon: een microfoonaansluiting is geïntegreerd in het chassis.

• Rugzak: Een HP rugzak kan apart worden aangekocht voor een bedrag van € 23,00.  Er is ook een 14" sleeve te koop voor € 30,00.

• Ingebouwde webcam: in het scherm is een HD webcam ingebouwd.

• Meegeleverde software: de laptops worden standaard geleverd met Windows 10 64-bit en gebruikersrechten voor Microsoft Office, optioneel kan er een pakket aangekocht worden met upgrade rechten naar Windows 10 Pro en een volwaardige licentie van Office 2016 inclusief 3 jaar upgrade rechten (op voorwaarde dat je student bent aan de Universiteit Hasselt).

• Garantie: bij het toestel hoort de beste en meest uitgebreide garantie: 3 jaar on-site next business day parts & labour. Concreet betekent dat dat normale problemen die onder de garantiebepalingen vallen, één werkdag later opgelost moeten zijn, zonder kosten. Geen inlevering, verzending en lange wachttijden dus. Als je zelf je toestel koopt, dan bedraagt de garantie in heel veel gevallen maar een jaar, en dan nog niet on-site. Typisch duurt een herstelling dan 2 à 3 weken, niet handig tijdens bv. de examens. Het voordeel dat je bij ons krijgt, mag je schatten op minstens € 200!
    UHasselt breidt zelf die royale garantie nog uit: mocht je toestel om een of andere reden toch langere tijd onbeschikbaar zijn omwille van een ernstig probleem, dan zorgen wij voor een vervangtoestel!

• Herstellingen: met de leverancier worden bijkomende afspraken gemaakt voor snelle herstellingen. Voor bepaalde technische problemen is daarbij een vervangtoestel voorzien.

• Anti-diefstalsticker: op je toestel is een eigendomsetiket bevestigd. Statistische ervaring leert dat het risico op diefstal een stuk kleiner wordt. Een eerlijke vinder kan je laptop overal ter wereld signaleren aan de Universiteit Hasselt.

• Klaar voor gebruik: Universiteit Hasselt en de leverancier nemen alle maatregelen om het toestel gebruiksklaar af te leveren. Het toestel heeft Windows 10 en heeft de netwerkinstellingen die nodig zijn voor toegang tot het UHasselt-netwerk. Je kan dus letterlijk het toestel uit de doos halen en aan de slag gaan!

Conclusie
Een toestel dat even goedkoop is als de Lenovo ThinkPad T460s Touch bestaat allicht, maar kan zeker niet de vergelijking doorstaan met wat de UHasselt je aanbiedt.