Rijsimulatoronderzoek

LOPENDE ONDERZOEKEN

Het Instituut voor Mobiliteit start binnenkort met enkele rijsimulatorstudies. We zijn hiervoor op zoek naar deelnemers met verschillende profielen. Herkent u zich in één van de onderstaande profielen? Wilt u graag aan één van onze studies deel te nemen? Neem dan rechtstreeks contact op met de desbetreffende onderzoeker.

Gezocht: proefpersonen met en zonder autisme spectrum stoornis (ASS)

We zijn op zoek naar enthousiaste mannen en vrouwen met én zonder autisme spectrum stoornis. U komt voor de studie in aanmerking, als u:

• tussen 18 en 50 jaar oud bent;
  • minimum 20 uur met de auto gereden hebt.

Het onderzoek duurt ongeveer 2,5 uur en bestaat uit verschillende computertaken en ritten in de rijsimulator. Gelieve bij uw aanmelding te vermelden of u (al dan niet) een diagnose van autisme hebt. Personen met autisme dienen hun medisch verslag mee te nemen op het moment van de testafname.

Beloning: geschenkcheque ter waarde van 15 euro.

Meer informatie: veerle.ross@uhasselt.be

Gezocht: 70+-ers voor rijvaardigheidstraining

IMOB werkt momenteel intensief aan de ontwikkeling van de rijvaardigheidstraining voor ouderen. In deze studie onderzoeken we de effectiviteit van zo’n training. We nodigen u van harte uit om zich voor deze studie aan te melden, als u:

• 70 jaar of ouder bent;
  • nog vaak met de auto rijdt;
  • gratis een training wil volgen om uw rijvaardigheid te verbeteren.

U bezoekt het Instituut voor Mobiliteit in totaal vier maal. Tijdens de eerste drie bezoeken zal u in de rijsimulator rijden. Tijdens het vierde bezoek zal u op de openbare weg rijden. Na afloop van het experiment krijgt u uiteraard uw persoonlijke resultaten doorgestuurd.

Meer informatie: judith.urlings@uhasselt.be

Ondertussen zijn er voldoende proefpersonen ingepland. U kan zich voor de studie dus niet meer aanmelden. Maakt u zich zorgen over uw eigen rijveiligheid of die van een naaste en wilt u die toch graag laten onderzoeken? Neem dan een kijkje op Samen Veilig Mobiel of krijg een eerste indicatie via senior-test.be.

Gezocht: proefpersonen van alle leeftijden

Voor een vierde studie zijn we nog op zoek naar geïnteresseerden die een uurtje in de rijsimulator willen rijden. U kan aan de studie deelnemen, als u:

• in een goede gezondheid verkeert;
  • over een Belgisch of Europees rijbewijs beschikt.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Hammad Awan, een doctoraatsstudent van Pakistan. Gelieve uw mail in het Engels te versturen.

Meer informatie:  hammadhussain.awan@uhasselt.be