menu

Music For Life


Music For Life

Universiteit Hasselt - Knowledge in action

MOBILE SCHOOL

De UHasselt draagt het mobiele school-project met Limburgse roots een warm hart toe. Het eerste prototype van de mobiele school was het thesisonderwerp van founding father Arnoud Raskin, als sluitstuk van zijn opleiding industrieel vormgever. Ondertussen rijden er 41 mobiele schooltjes rond in 24 verschillende landen, verspreid over vier continenten: Latijns-Amerika, Azië, Afrika en Europa. Een knap staaltje van knowledge in action dus! De manier waarop Mobile School straatkinderen empowert en hun talenten laat ontdekken, kunnen we alleen maar aanmoedigen.

In het kader van Music For Life organiseert de UHasselt daarom een actie, waarvan de opbrengst naar Mobile School gaat.

Wat is Mobile School?

Mobile School is een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Ze ontwikkelen mobiele schoolkarretjes en verzorgen de opleiding van plaatselijke straathoekwerkers.

Mobile School richt zich op twee doelgroepen:

  • straatkinderen en
  • de straathoekwerkers die informele educatieve activiteiten met hen opzetten.

Onder het motto ‘Als een kind niet naar school kan dan brengen we de school naar het kind’ ontwikkelde de organisatie een mobiele school. Dit rijdende schoolbord met honderden educatieve spelen stelt straathoekwerkers in staat om educatieve activiteiten op te zetten.

Het educatieve curriculum is geen vervanging voor het klassieke schoolcurriculum. Alle materialen en spelen zijn gericht op het versterken van eigenwaarde en identiteit, het ontdekken van talenten en het empowered worden. Op die manier bouwt Mobile School op de stoep aan een stevig fundament van geloof in eigen kunnen, zelfvertrouwen en motivatie dat noodzakelijk is om verdere groeiprocessen op te enten.

Meer weten over Mobile School.