Mobiliteitswetenschappen

Doe jij mee aan de Volvo Trucks Hackathon Challenge?    15 nov 2016

Doe jij mee aan de Volvo Trucks Hackathon Challenge?
15 nov 2016

EXTERNE CONTACTPERSOON

Pieter De bruyn (Volvo Trucks)

pieter.de.bruyn@volvo.com

Volvo Trucks organiseert in 2017 een ‘Hackathon Challenge’. Enthousiaste studenten, alumni, startups en ontwikkelaars krijgen 30 uur de tijd om een innovatieve én gebruikersvriendelijke ‘Route cost calculator’ voor transportbedrijven te bedenken. De drie beste ideeën worden met een prijs bekroond. Durf jij de uitdaging aan?

“Kunnen we transportbedrijven motiveren om het stadscentrum tijdens de spitsuren te vermijden, als ze hierdoor minder brandstof verbruiken? Kunnen we hen motiveren om voor een bepaalde route te kiezen, als die route het veiligste blijkt te zijn? Kunnen we hen motiveren om hun vervoersstromen anders te organiseren, als we de transportkosten transparanter maken?”, aldus Pieter De bruyn, Product Support Engineer bij Volvo Trucks. “Volvo Trucks daagt je uit om tijdens de hackathon challenge een ‘Route cost calculator’ voor transportbedrijven uit te werken!”

De ‘Route cost calculator’ moet transportbedrijven helpen om de transportkosten op verschillende routes nauwkeurig te berekenen en een beter overzicht van de dagelijkse kost te bewaren. Jouw tool kan hen motiveren om veiligere en minder filegevoelige wegen te kiezen! Ben je klaar om de uitdaging aan te nemen.

Deelnemen kan als individu of team. Kristof Mollu (IMOB, UHasselt) wil alvast één tip kwijt aan de studenten Mobiliteitswetenschappen. “Klop zeker eens aan bij andere faculteiten, wanneer je een team samenstelt. Verschillende invalshoeken samenbrengen levert namelijk vaak interessante resultaten op. Een econoom bestudeert bijvoorbeeld waar hij kosten kan besparen, terwijl voor een mobiliteitsdeskundige verkeersveiligheid de prioriteit is. Een milieudeskundige zal in de tool aandacht willen schenken aan de milieuvriendelijkheid van een bepaalde route.” Volvo Trucks stelt de data van Dynafleet ter beschikking om de tool te kunnen ontwikkelen. Ook andere instanties leveren data aan, waaronder de Vlaamse Overheid (Wegenregister).

Voor wie?
Volvo Trucks is op zoek naar enthousiaste studenten, alumni, startups of ontwikkelaars die aan de Hackathon Challenge willen deelnemen. Je hoeft geen ervaring in de transportsector te hebben, maar wél goesting om een innovatieve én gebruiksvriendelijke ‘Route cost calculator’ te bedenken!

Prijzen
De jury bekroont de drie beste ideeën en focust zich in de beoordeling op de volgende criteria: innovatie, uitvoerbaarheid en gebruikerswaarde.

Benieuwd?

Lees meer op de website of op de FB-pagina van de Volvo Trucks Hackathon Challenge.