Mobiliteitswetenschappen

Masterstudenten Transportation Sciences bezoeken Automotive Campus

Masterstudenten Transportation Sciences bezoeken Automotive Campus    17 mei 2016

Masterstudenten Transportation Sciences bezoeken Automotive Campus
17 mei 2016

De masterstudenten Transportation Sciences trokken op vrijdag 13 mei naar het Nederlandse Helmond. Daar bezochten ze de Automotive Campus, dé internationale hotspot voor automotive en slimme mobiliteit.

De zelfrijdende auto is niet langer toekomstmuziek, maar weldra de realiteit. De ene proefrit met autonome voertuigen volgt de andere op. Een brandend actueel thema, waar docenten Tom Brijs en Caroline Arien in hun vak ‘Current topics in transportation’ dan ook graag de aandacht op vestigen. De masterstudenten werkten voor het vak al intensief aan een gezamenlijke opdracht over zelfrijdende auto’s, maar kregen vorige vrijdag de kans al eens in de toekomst te blikken. Studente Dana Breuls: “A sneak peek of the autonomous future!”

De masterstudenten bezochten afgelopen vrijdag de Automotive Campus in Helmond, dé internationale hotspot voor automotive en slimme mobiliteit. Onderwijsinstellingen, autofabrikanten, softwareontwikkelaars, overheden, enz. werken er nauw samen om nieuwe automotive technologieën en mobiliteitsconcepten te ontwikkelen, die meteen in labo’s en op het terrein getest kunnen worden. Projectmanager Daniel de Klein leidde hen rond en bereidde een interessant programma voor: een mix van presentaties en terreinbezoeken. “We’ve heard interesting thoughts and ideas about developments and changes in daily mobility”, aldus student Maarten Claessen.

Ze bezochten het waterstoftankstation, kregen een rondleiding in de verkeerscentrale en mochten zelfs meerijden met een zelfrijdend voertuig, dat aan de Grand Cooperative Driving Challenge zal deelnemen. “The visit was informative, practical and related to a hot topic. This type of study trip must be organised more often as we learn a lot while observing projects in real-life”, zei masterstudent Ahsan Iqbal.

Opdracht studenten
De technologische ontwikkeling heeft onvermijdelijk onmiddellijke gevolgen voor onze dagelijkse realiteit: weginfrastructuur, wetgeving, ethiek, impact op verkeersveiligheid, enz. De masterstudenten sneden de verschillende thema’s aan, die met de komst van zelfrijdende wagens gepaard gaan. Op vrijdag 20 mei 2016 en vrijdag 27 mei 2016 presenteren ze hun bevindingen tijdens twee seminaries. Studenten, maar ook externen nodigen we graag uit om de seminaries bij te wonen.

Meer informatie over de seminarie Autonomous Driving vind je hier
Meer informatie over de Grand Cooperative Driving vind je hier.