Mobiliteitswetenschappen

Netwerkevent autonome voertuigen    16 feb 2016

Netwerkevent autonome voertuigen
16 feb 2016

Het netwerk event "Autonomous Vehicles" belichtte het heden en de toekomst van het actuele thema autonome voertuigen en stond open voor de studenten en alumni van de bachelor-master mobiliteitswetenschappen/Transportation Sciences.

Kick-off van het event waren getuigenissen van alumni van de opleiding. Hun ervaringen schetsten een boeiend beeld voor de aanwezige studenten rond hun toekomstige carrière. De getuigenissen werden aangevuld met heel wat advies: hoe vind je de sector die best bij je past, hoe presenteer je je als starter best op de arbeidsmarkt, in welke sectoren kan je als master mobiliteitswetenschappen terecht?

Volgende alumni lichtten hun job toe:

• Kurt Marquet - ITS Belgium
  • Pieter-Jan Lateur - NMBS Mobility
  • Jochen Roosen - Stad Genk
  • Dorien Steegmans - BIVV
  • Elin Cosemans - Lokale Politie Antwerpen
  • Liessa Iliaens - Agentschap Wegen & Verkeer
  • Joris De Ceunynck - H. Essers
  • Laura Sylvia Herman – MIVB

De presentaties van de alumni werden gevolgd door een interactieve netwerk-receptie. Daarna was het woord aan enkele toonaangevende gastsprekers: Joost Vantomme (Directeur Public Affairs) en Steven Soens (Adviseur Automotive Suppliers en Technisch Comité) van FEBIAC, professor Stéphane Galland van de Belfort-Montbéliard University of Technology (Frankrijk) en Marco Maréchal (Strategisch adviseur Connected Strategische Veranderingsprocessen) van To Connect, vertelden over de impact die autonome voertuigen zullen hebben op ons persoonlijk en beroepsleven. Zij maakten duidelijk dat onze studenten nog heel wat boeiende uitdagingen te wachten staan met de op til zijnde introductie van autonome voertuigen op onze wegen.