Mobiliteitswetenschappen

Thomas Kauffmann, alumnus mobiliteitswetenschappen, lanceert app Vengo    19 jul 2016

Thomas Kauffmann, alumnus mobiliteitswetenschappen, lanceert app Vengo
19 jul 2016

Nog altijd rijden veel vrachtwagens (deels) leeg rond. Om het aantal ‘lege kilometers’ terug te brengen, ontwikkelde alumnus Thomas Kauffmann de app Vengo. “De app koppelt mensen die goederen willen versturen rechtstreeks aan bereidwillige chauffeurs of transportbedrijven die nog ruimte over hebben”, zegt de initiatiefnemer in Het Nieuwsblad. Thomas Kauffmann behaalde een master mobiliteitsmanagement aan de UHasselt.

Een zetel gekocht die net niet in je auto past? Een dringende levering voor je klant? Alumnus Mobiliteitswetenschappen Thomas Kauffmann ontwikkelde een app die een dringend transportprobleem in een vingerknip oplost. “Met Vengo krijg je in één oogopslag zicht op alle beschikbare chauffeurs in de buurt. De twee partijen spreken onderling de passende prijs af. Betalen kan online en het transport zelf kan je in realtime opvolgen”, aldus Thomas Kauffmann in Het Nieuwblad.

De app slaat twee vliegen in één klap. Terwijl klanten met een dringend transportprobleem snel en efficiënt een oplossing gevonden hebben, kan de transporteur zijn capaciteit beter benutten. “Als we dit model goed kunnen uitrollen, denk ik dat we op termijn 20 tot 30 procent van de vrachtwagens van de weg kunnen halen. Gewoonweg omdat we een deel van het transport – vooral expressdiensten en ad-hoctransport - efficiënter zullen maken.”

De ontwikkelaar mikt zijn pijlen eerst op Vlaanderen, maar wil graag uitbreiden. “Om te beginnen beperken we ons met Vengo tot een gegarandeerde dienstverlening in Limburg, maar op termijn willen we ons project uitrollen over heel België, de Benelux en zelfs Europa.”

De applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store en Google Play.

Lees het volledige artikel in Het Nieuwsblad

www.vengo.be