Mobiliteitswetenschappen

Postersessie als slotstuk van de masterstage    26 jun 2015

Postersessie als slotstuk van de masterstage
26 jun 2015

CONTACTPERSOON

dr. Caroline ARIEN

32-11-269135

caroline.arien@uhasselt.be

De eerste masterstudenten Mobiliteitswetenschappen en Transportation Sciences hielden afgelopen woensdag een postersessie over hun stage.

In de periode maart tot mei werkten de studenten gedurende 40 werkdagen in een organisatie aan een stageonderwerp. De organisaties hebben allemaal een link met mobiliteitswetenschappen maar de onderwerpen zijn zeer uiteenlopend. Enkele voorbeelden van stageonderwerpen zijn:

• Dieptestudie ongevallen Antwerpse ring
  • Van firmawagen tot mobiliteitsbudget
  • Diabolo-Project: marktonderzoek treinreizigers naar/van Brussels Airport
  • Blootstelling aan black carbon in het verkeer
  • Mobiliteitsanalyse van N73 in Leopoldsburg
  • Verbetering van de mobiliteit in een nieuwe eco-stad Whitehill-Bordon (nabij Londen) en de implementatie van verkeersmodellen.

De postersessie was het slotstuk van de stage waarbij de studenten aan de hand van een poster hun stage kort voorstelden en vragen beantwoorden. Voor zowel de studenten als de organisaties bleek de samenwerking leerrijk en boeiend te zijn.

Organisaties die interesse hebben om een stageplaats aan te bieden voor de periode maart-mei 2016, kunnen hier een kijkje nemen en mogen tot uiterlijk 15 september hun interesse kenbaar maken. Ook organisaties die stageplaatsen kunnen aanbieden voor Engelstalige studenten zijn meer dan welkom.