Mobiliteitswetenschappen

Studenten tacklen internationale vraagstukken in mobiliteit    25 feb 2015

Studenten tacklen internationale vraagstukken in mobiliteit
25 feb 2015

CONTACTPERSOON

dr. Caroline ARIEN

32-11-269135

caroline.arien@uhasselt.be

Voor het opleidingsonderdeel Case Studie 2 trokken studenten van de 2de en 3de bachelor Mobiliteitswetenschappen voor 3 dagen naar Maastricht voor een ‘Atelier Internationaal’. Samen met NHTV-studenten Mobiliteit uit Breda werkten ze er in teams aan reële internationale mobiliteitsvraagstukken.

Acht deelprojecten in 3 dagen

De Gemeente Maastricht en Maastricht Bereikbaar zoeken oplossingen voor actuele verkeersuitdagingen zoals ‘studentenmobiliteit’, ‘minder hinder door mobiliteitsmanagment’ of ‘grensoverschrijdend openbaar vervoer’. Gedurende 3 dagen werden acht deelprojecten uitgewerkt waarbij studenten nieuwe, frisse ideeën ontwikkelden, data verzamelden en uiteindelijk praktijkgerichte oplossingen uitwerkten. De studenten werden ontvangen op het stadhuis door Etienne Westbroek, teammanager Mobiliteit en Milieu bij de Gemeente Maastricht. In Vlaams-Nederlands gemixte groepjes gingen ze vervolgens aan de slag met veldonderzoek, interviews, enquêtes, brainstormsessies en literatuuronderzoek.

Deelproject 'Stimuleren van fietsen in Maastricht' wint

Op dag 3 werden de 8 deelprojecten gepresenteerd aan een internationale jury (met Mike Bérénos, grondlegger van Atelier Internationaal) en volgende een evaluatie en prijsuitreiking voor de beste oplossingen. De groep rond het deelproject ‘stimuleren van fietsen in Maastricht’ werd met hun fietsbomen en ondergrondse fietsparkings uitgeroepen tot winnende groep en kregen een VVV cadeaubon ter waarde van 500 euro.

... en een stapje in het Maastrichtse studentenleven

Naast het internationale teamwork en het out-of-the-box denken, was er uiteraard ook ruimte voor een stapje in het Maastrichtse studentenleven. Kortom, een unieke en welgeslaagde ervaring voor de studenten en de docenten met dank aan de Gemeente Maastricht en Maastricht Bereikbaar.

>> terug naar Homepage mobiliteitswetenschappen.