Mobiliteitswetenschappen

32-11-269155

tom.brijs@uhasselt.be

Functiecontext

Het Instituut voor Mobiliteit (IMOB) bundelt onderzoeks- en onderwijsactiviteiten en werkt zo aan duurzame oplossingen voor problemen binnen de domeinen van mobiliteit en verkeersveiligheid. Binnen de universiteit ondersteunt het IMOB de academische Bachelor- (3j) en Masteropleiding (2j) Mobiliteitswetenschappen. De jobstudent zal werken binnen het domein verkeersveiligheid en zal helpen bij de uitbouw van een 3D-databank voor rijsimulatiedoeleinden.

Takenpakket

Je zal samen met een onderzoeker van het IMOB werken aan de 3D-visualisatie van een reële onderzoeksomgeving tot de virtuele simulatieomgeving. Hierbij zullen verschillende objecten zoals verkeersborden, weginrichting (verlichtingspalen, reflectoren, barriers, banken, …), gebouwen (winkels, woningen, kerken, …), … aan bod komen.

Aan de hand van 3D-modelling software (bv. 3ds studio max, SketchUpPro, Creator (Presagis)) en dit samen met grafische pakketten zoals de Adobe Suite (Photoshop) bouw je mee aan een 3D-databank die ingezet wordt voor rijsimulatieonderzoek.

Aan de hand van een concrete lijst van te maken objecten ga je zelf op zoek naar texturen (op het internet) en worden deze bewerkt via Photoshop.

Profiel

• Je hebt goede kennis van en ervaring met een 3D-modellen zoals 3ds studio max, SketchUpPro, Creator (Presagis) en met het grafisch pakket Photoshop
  • Je hebt gevoel voor vorm, structuur, licht en detail bij het modelleren
  • Je kan 3D-modellen ontwerpen met weinig polygonen