menu

Startconferentie GBO


Startconferentie GBO

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

WORKSHOPS


Roadmaps 2025 - prioritaire sectoren - Tom Kuppens (Universiteit Hasselt) 


Op welke sectoren kan/moet de grensregio zich focussen? Welke mogelijkheden biedt de biobased economy nu en welke ontwikkelingen zijn te verwachten in de komende 8-10 jaar? Wat betekent dat voor bedrijven?

Leermomenten uit de praktijk - Guy Van Daele (Thomas More)


Hoe slagen we er in om de marktmogelijkheden van de biobased economy op korte termijn te verhogen? Welke kansen ziet het bedrijfsleven en welke belemmeringen komen zij in de praktijk tegen?

De professional van de toekomst - Johan Verbruggen (SPK)

Welke competenties hebben de bedrijven in de komende 8-10 jaar nodig om hun biobased strategie ten uitvoer te brengen? Wat betekent dat voor het onderwijs dat de nieuwe generatie professionals opleidt en hoe kunnen bestaande medewerkers in deze ontwikkeling worden meegenomen?

 

De weg naar open innovatie - Manfred van de Kreeke (ROC West-Brabant)

Welke infrastructuren/faciliteiten/pilots zijn er nodig om de kansen van de biobased economy in de grensregio te maximaliseren? Wat is er al? Hoe kunnen we daar efficiënt en effectief gebruik van maken? Is er een paradigma shift nodig om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar open innovatie?

 

Knooppunt van kennis, infrastructuur en onderzoek - Erik Lammers (Avans Hogeschool)


Met het razendsnelle tempo waarin technologische ontwikkelingen elkaar opvolgen wordt het snel kunnen zoeken en vinden van kennis, informatie en resources  steeds belangrijker. Wat zijn de eisen voor een ICT -platform dat vraag en aanbod op het gebied van biobased bij elkaar brengt? Welke output verwachten bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen? Welke input kunnen zij leveren?

Bouw uw eigen biobased waardeketen - Ruben Guisson (VITO)


Bouw uw eigen biobased waardeketen met de Bio-Builder. Waar zitten de hiaten en belemmeringen? Waar de verrassende kansen en mogelijke partners?