menu

Architectuur


Architectuur

Universiteit Hasselt - Knowledge in action

AFGESTUDEERDEN ARCHITECTUUR GETUIGEN

"Na een leerrijke stage van twee jaar in een architectenbureau, kriebelde het helemaal om een eigen zaak op te starten. Ons eigen bureau doet het goed. We realiseren leuke projecten, zoals het smalste huis in Antwerpen. En we winnen wedstrijden, bijvoorbeeld met ons ontwerp voor een drijvend openluchtzwembad in de Antwerpse haven. Voor mij is dit een droomjob."

Silvia Mertens, alumnus 2002

Huidige Functie: architect-zaakvoerder sculp (IT)

"De stage die ik heb doorlopen, is een onmisbare aanvulling op mijn academische opleiding. De praktijk en de behendigheid van het bouwen kun je alleen maar in een architectenbureau onder de knie krijgen. Dat ik deze ervaring mag opdoen in een groep van goede ontwerpers, is zeer leuk. Het is een voorrecht om mee te denken over nieuwe vormen van wonen en samenwonen die de volgende decennia grote veranderingen zullen ondergaan in onze maatschappij."

Kevin Winters, alumnus 2010

Loopbaan: stagiair-architect bij Architectslab te Brussel
Huidige Functie: architect bij Architectslab te Brussel

"Gedurende mijn stage heb ik in de praktijk kennis gemaakt met de veelzijdigheid van het architectenberoep. Het vak verrast me nog regelmatig waardoor je ervaring snel aangroeit. Momenteel werk ik voor het architectenbureau POLO-architects mee aan het VAC te Gent. Een toren van 22 verdiepingen en nieuw administratief centrum voor de Vlaamse Overheid. Buiten mijn medewerking binnen POLO-architects tracht ik, samen met enkele exmedestudenten, eigen projecten te verwezenlijken. Deze zijn van kleinere schaal maar zorgen voor een aangename afwisseling."

Hans Ooms, alumnus 2009

Loopbaan: twee jaar stage bij Poponcini & Lootens Ir. architecten (Antwerpen)
Huidige Functie: architect en twee jaar medewerker Poponcini & Lootens Ir.architecten (Antwerpen)