Architectuur

LESWEEK VAN EEN STUDENT ARCHITECTUUR

Een voorbeeld van een lesweek van het eerste semester van het eerste jaar Architectuur aan de UHasselt:
naast hoorcolleges in grote groep, zijn er practica in kleine groepen. In de ontwerpstudio werk je individueel
of in groep aan ontwerpopdrachten onder begeleiding van een architect.

Werken in semesters

Voor de opleidingen architectuur en interieurarchitectuur wordt er vanaf het eerste bachelorjaar gewerkt met het semestersysteem. In de ontwerpstudio’s wordt er gewerkt aan verschillende projecten met tussentijdse jury’s, waardoor de studiebelasting goed gespreid is.

Na elke onderwijsperiode volgt een periode voor examenvoorbereiding en examens. Een tweede examenkans is er van half augustus tot begin september. Na elke examenperiode krijg je snel je examenresultaten. Examens kun je inkijken en bespreken met de docent. Zo weet je meteen of je goed bezig bent dan wel of je het beter anders aanpakt.