Interuniversitaire opleidingen

MASTER IN TOERISME - INTERUNIVERSITAIRE OPLEIDING

Toerisme-wetenschap is een uitdagend en complex interdisciplinair studiedomein. Toerisme is een belangrijke economische sector die wereldwijd meer dan 5% van het Bruto Globaal Product uitmaakt.  Het is ook een sociaal fenomeen waarbij sociale groepen en culturen uit soms totaal andere gebieden van de wereld met elkaar in contact komen en met elkaar interageren. Ten slotte is toerisme ook een ruimtelijk fenomeen en vindt het plaats in een fysieke omgeving waar het grote milieu-impacten kan hebben. De opleiding master in het toerisme is daarom een interdisciplinaire studie waar verschillende disciplines zoals antropologie, sociologie, marketing, bedrijfsbeheer en geografie diepgaand worden geïntegreerd.

Een consortium van tien instellingen heeft de schouders gezet onder de masteropleiding in het toerisme. De intense samenwerking tussen KU Leuven, die de coördinatie van de opleiding op zich neemt, Universiteit Gent (UGent), Universiteit Hasselt (UHasselt), Vrije Universiteit Brussel (VUB), VIVES, Thomas More Mechelen, Erasmus Hogeschool Brussel, Hogeschool West-Vlaanderen (HOWEST), Artesis Plantijn Hogeschool en PXL garandeert de openheid en veelzijdigheid van deze opleiding.