Biomedische wetenschappen

WAT NA JE OPLEIDING BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN?

De loopbaanmogelijkheden voor afgestudeerde biomedici zijn divers. Je kunt als onderzoeker aan de slag in universiteiten, ziekenhuizen en farmaceutische of biotechnologische bedrijven. Overheidsinstellingen, ziekenhuizen en centra die zich bezighouden met volksgezondheid, milieu, genetica en voorlichting zoeken constant beleidsmedewerkers. Ook het onderwijs in Vlaanderen en Nederland biedt mooie perspectieven voor een biomedicus. Het is zeker niet zo dat alle afgestudeerden terechtkomen in het wetenschappelijk onderzoek (in een labo-omgeving). We vinden biomedici ook in commerciële of managementfuncties in het bedrijfsleven. Of als verantwoordelijke voor het uitvoeren van klinische studies in het bedrijfsleven. Of in jobs in ziekenhuizen waar ze coördinerende, leidinggevende of beleidsondersteunende functies opnemen. En natuurlijk kun je na je masteropleiding een doctoraat behalen als aanzet voor bijvoorbeeld een academische of een onderzoeksloopbaan.

Wil je leraar worden?

De lerarenopleiding voor de schoolvakken biologie/chemie wordt gezamenlijk georganiseerd door de UHasselt en het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) LIMLO (Diepenbeek). Deze opleiding leidt tot het diploma van leraar. Dit diploma is vereist voor de toegang tot het beroep van leraar in de tweede en derde graad van het secundair onderwijs (ASO, TSO, BSO). Ook in het hoger onderwijs en in het onderwijs voor sociale promotie (OSP) kan dit diploma vereist worden of als aanbeveling gelden.

Tijdens je masteropleiding kun je reeds 26 van de 60 SP opnemen van de vermelde gezamenlijke lerarenopleiding. Meer info op www.cvolimlo.be.

Aan de UHasselt kun je met je vragen terecht bij: marcel.ameloot@uhasselt.be  of brigitte.gielen@uhasselt.be