menu

Studie- en Studentenbegeleiding


Psychosociale dienst

Studie- en Studentenbegeleiding

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

STUDENTENPSYCHOLOOG

De studentenpsycholoog is een eerste aanspreekpunt bij persoonlijke, relationele of familiale problemen.

De studentenpsycholoog biedt kortdurende begeleiding aan en gaat samen met jou  op zoek naar wat je nodig hebt om je (terug) goed te voelen als student. Tijdens het eerste gesprek wordt een inschatting gemaakt van de duur en soort ondersteuning die het beste past bij de aard en ernst van de door jou beschreven problemen. Het kan zijn dat we je kort individuele gesprekken aanbieden of doorverwijzen wanneer er intensievere begeleiding nodig is. Indien nodig kunnen we je ook ondersteunen bij het eerste contact met externe instanties. 

Thema’s die vaak aan bod komen:

 • Faalangst / onzekerheid / laag zelfbeeld
 • Sombere stemming
 • Angsten (bv. sociale- / toekomstangsten)
 • Stress / overspannenheid
 • Identiteitsproblemen
 • Internet of aan middelen gebonden verslavingen
 • Problemen in de thuissituatie (scheiding / sterfgevallen / e.d.)
 • Studiegerelateerde problemen met een psychologische component (uitstelgedrag / perfectionisme / AD(H)D / ASS /concentratieproblemen /  motivatieproblemen)
 • Etc…

Staan jouw problemen hierboven niet beschreven, maar heb je wel de behoefte aan een gesprek neem dan gerust contact op. 

De studentenpsychologen zijn erkend door de psychologencommissie en moeten zich houden aan het beroepsgeheim.


Wil je graag een afspraak maken? Stuur een mail naar studentenpsycholoog@uhasselt.be (de e-mails worden vertrouwelijk behandeld en alleen door de psychologen gelezen en beantwoord).

De studentenpsychologen zijn:  Majken Klomp, voornamelijk campus Diepenbeek

                                            Philip Swerts, campus Hasselt                        


Hoeveel kost het? Deze begeleiding is gratis voor studenten van de UHasselt.


Ben je als student op zoek naar hulp bij persoonlijke, familiale, en/of relationele problemen en heb je nood aan meer intensieve begeleiding? Dan kan je terecht bij het CGG LITP in Hasselt. Deze individuele begeleiding/therapie wordt voor alle UHasselt-studenten vergoed door de universiteit.

Contactgegevens CGG LITP: 011/28 68 40.


In geval van nood:

 • Contacteer je eigen huisarts voor ondersteuning. Via www.mediwacht.be kan je een overzicht terugvinden van huisartsen in je buurt.
 • Bel gratis en anoniem naar Tele-onthaal 106 of de zelfmoordlijn 1813. Ook als je niet meteen doorverbonden wordt, blijf dan proberen bellen tot je iemand aan de lijn hebt. 's Avonds kan je ook met hen chatten: www.tele-onthaal.be en www.zelfmoord1813.be 
 • Bij een acute crisis: ga naar de spoedafdeling van het dichtstbijzijnde ziekenhuis. De hulpverleners zullen je opvangen.Belangrijk: veel studenten vinden het moeilijk om de stap naar de studentenpsycholoog te zetten.  Echter, hoe vroeger je ondersteuning zoekt des te sneller kun je weer zelfstandig verder.