SeniorenUniversiteit

32-11-268046

claire.prenten@uhasselt.be

Inschrijven

Hij noemde het zelf “een gigantische ode aan de glorie van de schepping in al haar vormen”. Inderdaad gigantisch, want Gustav Mahler had in zijn 3e symfonie niet genoeg aan een symfonie-orkest om al zijn gevoelens uit te drukken. Een altsolo, vrouwen- en kinderkoor, en een orkest dat achter het podium stond opgesteld (zgn. “Fernorchester”) voegde hij toe, om in maar liefst 6 delen op meeslepende wijze te filosoferen over de natuur, de mens en God. Een innerlijke reis die geen enkele voelspriet onberoerd laat en die tot slot culmineert in een extatische lofzang op de liefde: “Over alles heen leeft in ons binnenste de Eeuwige Liefde, zoals zonnestralen in een enkel brandpunt samenvallen”. Luister en laat u meeslepen.

Dirigent

Maurice Wiche studeerde aan de conservatoria van Maastricht, Luik en Zwolle de vakken harmonie- en fanfaredirectie en de docentenopleiding theorie der muziek. Na zijn studie volgde hij diverse masterclasses in binnen- en buitenland. Momenteel is hij bij diverse gezelschappen actief als dirigent en verzorgt hij lezingen en luistercursussen over klassieke muziek. Ook voor onze Seniorenuniversiteit heeft hij reeds driemaal een luisterlezing gebracht. Bij Davidsfonds Cultuurreizen fungeert hij als reisbegeleider.

Inschrijven